BM: Országgyűlési képviselőt a rendőrség nem figyelhet meg, tehát nem figyel meg

  • narancs.hu
  • 2022. május 11.

Belpol

A Belügyminisztérium közleményben reagált az ügyészséghez érkezett bejelentésre. 

Közleményt adott ki a Belügyminisztérium azzal kapcsolatban, hogy a Blikk szerdán arról írt, hogy a BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói engedély nélkül figyelhették meg Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt és másokat (például Ligetvédőket) az elmúlt években. A lap információi szerint az ügyészségre érkezett erről bejelentés, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig megerősítette, hogy kaptak ilyen tartalmú bejelentést és vizsgálják is azt, mégpedig egy "folyamatban lévő ügy kapcsán". A Felderítő Főosztály vezetőjét és két osztályvezetőjét tavaly egyébként egyelőre ismeretlen okból felfüggesztették. 

A Belügyminisztérium a szerda esti közleményében tagadta a megfigyelést. A tárca azt írta, hogy "bárki, bármikor, bármilyen tartalmú beadvánnyal fordulhat a hatóságokhoz", hozzátéve, hogy "büntetőeljárás gyanúsítottjaként, védekezésének részeként akár valótlanságokat állítva is" lehet bejelentést tenni.

"A Belügyminisztérium sajnálattal veszi tudomásul, hogy a média rendre az egyértelmű képtelenségek árnyékára figyel. Akik pedig még hajlandóak a légből kapott értesüléseket figyelemmel kísérni, előbb vagy utóbb azzal szembesülnek, hogy a valósághoz semmi vagy legalábbis nem sok közük van. Figyelemre méltó, hogy ezeknek az ügyeknek a szereplői azonosak, állítólagos ügyeiket ugyanazok hozzák nyilvánosságra" – írják. 

Majd azzal folytatják, hogy "a tárca kénytelen sokadszorra leszögezni:

országgyűlési képviselőt a rendőrség – így a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya – nem figyelhet meg, tehát nem figyel meg.

A képviselők munkásságának figyelemmel kisérése a választópolgárok, és nem a rendőrség feladata."

A közlemény végén azt írják, hogy a leplezett és a titkos információgyűjtésre alkalmas eszközök alkalmazásának szabályai Magyarországon egyértelműek, nyilvánosak, azokat a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szervek maradéktalanul betartják. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk