Engedély nélkül figyelhették meg Hadházyt a rendőrök

  • narancs.hu
  • 2022. május 11.

Belpol

A Blikk információi szerint. Az ügyészség vizsgálja az ügyet.

Bejelentés érkezett az ügyészségre arról, hogy a BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói engedély nélkül figyelték meg Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt és másokat (például Ligetvédőket) az elmúlt években - írja a Blikk.

A lap információi szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasítást. A nyomozók követték a célszemélyek mozgását, fotókat, videókat készítettek, majd ezeket egy Viber-csoportba továbbították.

Hadházy Ákos azt nyilatkozta, hogy nem lepte meg a hír, maga is kapott már információkat arról, hogy megfigyelhetik. Ezzel kapcsolatban kérdéseket is küldött a BRFK-nak, de nem válaszoltak neki.

A rendőrség a Blikknek sem mondott semmit az ügyről, a Központi Nyomozó Főügyészség viszont megerősítette, hogy kaptak ilyen tartalmú bejelentést és vizsgálják is azt, mégpedig egy "folyamatban lévő ügy kapcsán."

A folyamatban lévő ügy valószínűleg arra utal, hogy a Felderítő Főosztály vezetőjét és két osztályvezetőjét tavaly felfüggesztették. Eljárást is indítottak ellenük, aminek már nyolc gyanúsítottja van, bár az nem derült ki, milyen bűncselekménnyel vádolják őket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk