Engedély nélkül figyelhették meg Hadházyt a rendőrök

  • narancs.hu
  • 2022. május 11.

Belpol

A Blikk információi szerint. Az ügyészség vizsgálja az ügyet.

Bejelentés érkezett az ügyészségre arról, hogy a BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói engedély nélkül figyelték meg Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt és másokat (például Ligetvédőket) az elmúlt években - írja a Blikk.

A lap információi szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adott utasítást. A nyomozók követték a célszemélyek mozgását, fotókat, videókat készítettek, majd ezeket egy Viber-csoportba továbbították.

Hadházy Ákos azt nyilatkozta, hogy nem lepte meg a hír, maga is kapott már információkat arról, hogy megfigyelhetik. Ezzel kapcsolatban kérdéseket is küldött a BRFK-nak, de nem válaszoltak neki.

A rendőrség a Blikknek sem mondott semmit az ügyről, a Központi Nyomozó Főügyészség viszont megerősítette, hogy kaptak ilyen tartalmú bejelentést és vizsgálják is azt, mégpedig egy "folyamatban lévő ügy kapcsán."

A folyamatban lévő ügy valószínűleg arra utal, hogy a Felderítő Főosztály vezetőjét és két osztályvezetőjét tavaly felfüggesztették. Eljárást is indítottak ellenük, aminek már nyolc gyanúsítottja van, bár az nem derült ki, milyen bűncselekménnyel vádolják őket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?