„Emberileg és erkölcsileg alkalmatlanok vagytok” – Pásztory Dóra a Gömöri-botrányról

  • narancs.hu
  • 2015. május 27.

Belpol

Kétszeres paralimpiai bajnokunk, lapunk állandó szerzője kemény hangú jegyzetben foglalt állást a paralimpiai szövetség elnökének botrányos ügyében.

Kedves Zsolt és kedves MPB-elnökség!

Lehet, hogy mindent meg tudtok magyarázni, mindenre találtok valami kiskaput, de az egészen biztos, hogy emberileg és erkölcsileg alkalmatlanok vagytok a vezetésre.

Elmondom, miért. Pontról pontra, most már nem ironizálva, azt nem értitek.

Pásztory Dóra

Pásztory Dóra

 

1. Nem az a baj, hogy hazudtok, hanem az a baj, hogy a parasportolókat degenerált hülyéknek nézitek, akik nem képesek saját véleményt alkotni, és akiket csúnya, gonosz emberek folyamatosan manipulálnak és megvezetnek. Értelmes, gondolkodó, felnőtt emberek vagyunk, akik tények, dokumentumok és információk alapján SAJÁT véleményt alkottunk rólad és az elnökségről. Ezt megkonstruált hecckampányként, politikai támadásként beállítani remek kommunikációs fogás, csak épp nem igaz. Minden ügynek vannak fontos karakterei, véleményvezérei, mozgató erői, kiindulópontjai, de ettől az ügy még ügy. Figyelemelterelés, amit művelsz, semmi más. Saját véleményünk, saját döntésünk, saját aláírásunk, amellyel kérünk, mondj le, az elnökséggel együtt!

2. Nem az a baj, hogy nettó 420 688 Ft a fizetésed, amely mellé céges autót, 60–80 ezer Ft-os benzinköltség-visszatérítést, szponzori pénzek utáni jutalékot, 3 000 000 Ft-os támogatást (tudom, visszafizetted), külföldi utazási lehetőségeket és milliós nagyságrendű jutalmat kapsz. Az a rohadt nagy gond, hogy te és az elnökség tényleg azt gondoljátok, hogy ezt ebben a rendszerben megérdemled. Hogy neked tényleg ennyit ért a munkád. Mindez összehasonlítva azok bevételeivel, akikért elvileg dolgozol. Azt gondoljuk, találnánk olyan embert, aki kevesebbért is vállalná ezt a feladatot, ezért kérünk, hogy mondj le az elnökséggel együtt, és add át a helyed egy „olcsóbb” munkaerőnek!

3. Nem az a baj, hogy 3 vagy 10 millió Ft-ért vett neked a bizottság autót, az a baj, hogy komolyan azt érzitek, hogy erre neked van a legnagyobb szükséged, és ezt tényleg megszavazta az elnökség. Nem lehet, hogy ha egy sportoló kapja a járművet, amellyel el tud jutni edzésre, akkor nagyobb az esély az újabb paralimpiai éremre? Mi így gondoljuk, ezért kérlek, mondjatok le!

4. Nem az a gond, hogy meg tudod-e magyarázni a tenerifei edzőtábor költségeit, hanem hogy olyan lehetőséget választottatok, amelynek előkészítése és szervezése 2 000 000 Ft feletti összeget emésztett fel, és komolyan próbáljátok elhitetni, hogy ez szükséges és elkerülhetetlen. Kérdezd már meg a szövetségek és egyesületek vezetőit, főtitkárait, hogy ők mennyi pénzért szervezik meg a külföldi edzőtáborokat? Ha ez az ember ennyire ért az edzőtáboroztatáshoz, akkor neked miért kellett kimenned és kint maradnod „bezárni” a tábort? Ez pontosan mit is jelent? Voltam jó néhány edzőtáborban életem során. Egyesülettel, válogatottal, épekkel együtt. Soha, de soha nem hallottam hasonló esetről, költségekről, feladatokról.

5. Nem az a gond, hogy nem tudjátok „becsomagolni” a mexikói nyaralást, hanem az a gond, hogy tök hülyének néztek mindenkit. Elég nagy baj, hogy nem láttál még erőemelő versenyt, és Mexikóig kell menned két kollégáddal, hogy megnézd, hogyan kell lebonyolítani egy ilyen eseményt. Az IPC-től kapott támogatást, amely a verseny előkészítésére érkezett, tényleg egy háromfős tengerentúli utazásra kellett elkölteni? Olyan elnökség vezeti az MPB-t, amely ezt megszavazta? Látod, ezért nem vagytok alkalmasak erre a feladatra, mert ti ezt így gondoljátok. Ezért is mondjatok le!

6. Nem az a baj, hogy sok sportoló nem mer megszólalni, és én vagyok az egyik szócsövük, hanem az a baj, hogy azért van így, mert félnek tőled. Ezért kell lemondanod.

7. Nem az a baj, hogy az MPB oldalát folyamatosan cenzúrázzátok, privát levelezést hoztok nyilvánosságra... Ja de, ez rohadt nagy baj! Nem ilyen elnököt és elnökséget szeretnénk! Mondjatok le!

Ha vannak olyan törvények és szabályok, amelyek lehetővé teszik, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság jogszerűen működik ebben a formában, akkor ezeket a törvényeket és szabályokat meg kell változtatni!

Várom a következő sajtótájékoztatót, amely után végre a sportolókra, az eredményekre, a sikerekre lehet fókuszálni, nem pedig az erkölcsileg és etikailag minősíthetetlen működésre.

 

(Az eredeti poszt itt.)

Figyelmébe ajánljuk