„Erkölcsileg már régen megbukott” – a Fidesz egyik alapítója megtagadja pártját

szerző
- urfi -
publikálva
2016. márc. 29., 19:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Holnap ünnepli 28. születésnapját a Fidesz. 1988. március 30-án Kardos József is az alapító nyilatkozat aláírói között volt. Most először beszél arról, mi történt azóta. Ajánló.

Kardos József a Sziget programigazgatójaként ismert, politikai interjút még soha nem adott. Nem is tudták róla sokan, hogy a Fidesz 37 alapítójának egyike, vagy hogy 1990-ben Szájer József kampányfőnökeként dolgozott.

Kardos József a kép jobb szélén, 2011-ben

Kardos József a kép jobb szélén, 2011-ben

Fotó: MTI

Kardos József: Eddig is sokszor lett volna okom a kifakadásra, de a menekültkérdés kormányzati kezelése miatt már tényleg muszáj megszólalnom. Mert ez nettó fasizmus, agymosás és népbutítás. Hogyan történhetett meg ez a plakátkampány? Hogyan lehet megbélyegezni egész népcsoportokat? És hogyan mondhatja azt az én egykori pártom, hogy aki nem ért egyet az ő szélsőjobboldali retorikájukkal, az a terrorizmust támogatja? Persze, én sem gondolom, hogy milliókat kellene ellenőrizetlenül beengedni Európába, de ehhez nem szükséges fasiszta retorikával uszítani minden idegenség és másság ellen. Vagy látom azt is, mit művelnek a tanártüntetések szereplőivel… Éltünk már olyan rendszerben, ahol félni kellett a véleményünk miatt, és a rendszerváltáskor hatalmas eufóriát éreztünk a szabad véleménynyilvánítás lehetősége miatt. Most pedig az akkori társaim visszavezetik az országot a félelembe, és megint alattvalókat akarnak belőlünk gyártani.

A csütörtökön megjelenő Narancsban Kardos József részletesen beszél a korai időszak szépségeiről, a 90-es évek egyre sötétebb ügyeiről, és arról is, szerinte mit kellene tenniük egykori barátainak Orbán Viktorral.

szerző
- urfi -
publikálva
2016. márc. 29., 19:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Kardos József
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  MrEcho Velő László
  2016. április 02., szombat 13:36
  Hát igen és ez alatt a 28 év alatt ez a Fidesz Rohadt fonnyadt naranccsá aszalódott!
  Hatalmas hazugságok! Korrupció, lopás lett a vége! És a nagypofájú kiskirályból egy utálatos féreg lett, akit még pártján belül is ellenérvekbe fut! Persze mert a nagyok nyíltan ország világ előtt milliárdokat lopnak, csalnak, hazudnak nagyokat, a magyar reformok működnek!
  Működik a jobb Fidesz cimboráknak! És még sorolni lehetne, mire vitte a Rohadt narancs!
  Most kéne egy nagy könyvet írni a kezdetekről, a végletekig mire is vitte a Narancs!
 2. 6
  edit504
  2016. április 01., péntek 12:16
  Józsikám a Mama és a Papa akik tisztességben , sokszor a saját gyerekeik rovására felneveltek, most forognak a sírjukban, úgy látom a meleg liberalizmustól képtelen vagy elszakadni, bár megértem, a másság mindig is a gyenge pontod volt , a Fidesz erkölcstelenségében egyetértünk, de nem a betolakodókkal szembeni fellépésével, a " szélsőjobb és fasiszta "üres , értelmetlen, semmitmondó jelzőkkel már nem hiszem hogy labdába rúghat bárki a tisztességes hazáját szeretö MAGYAR emberekkel szemben. Erkölcsileg Te hogy állsz? Amúgy üdvözöllek !
 3. 5
  sajdik
  2016. március 31., csütörtök 12:05
  4-eshez:

  Igen, a szöveg világosan fogalmaz, ilyesmiket kell csinálni. Egy adalék ehhez, némi bíztatásul. A fővezér, mint köztudomású, egy elvetemült gazember, akinek persze nem csak szociális beágyzottsága határozza meg cselekvési irányultságát,hanem még ennél is inkább mentális, pszichotikus zavarai is.

  Ilyen állapotban egy országot még akkor is szigorúan tilos volna vezetnie valakinek, ha azt nem pont a szakadékba akarná lökni, de hát oda akarja.

  Valójában tehát egy zavarodott, beteg emberről van szó, aki a gyűrődést, minden nagy faluszéli hőzöngései ellenére, nem bírja. Tekintettel arra, hogy ettől a pszichotikus roncstól normális államigazgatási úton szabadulni nem lehet, mert hiszen annak minden ágát éppen ő tartja kézbe, ezért a minden úton-módon való támadásának fontos értelmet adna a tény, hogy ez láthatóan és egyértelműen rongálja ezt a förtelmes gnómot.

  Előbb-utóbb fel kell adnia.

 4. 4
  2016. március 31., csütörtök 01:54
  http://vallalkozokszovetsege.com/index.php?option=com_content&view=article&id=212%3Akigyot-melengedtuenk&catid=39%3Avelemenyek&Itemid=63 7 éve megírták már, gond lesz ebből, de nagy.. Ő szólt időben...
 5. 3
  Mihalovics Károly
  2016. március 30., szerda 11:52
  Díjazom.Környezetemben is sokan észrevették, hogy már a saját tehenüket is elvitték.Következik az első éjszakához való jog törvényi szintre emelése.Fideszes embertársaim - szeretnétek látni leányaitokat orálvekker ágyában ? Na ugye... :-)
 6. 2
  Kovacs
  2016. március 30., szerda 00:07
  Igen, reuters, a menekültekért való kiállás lett volna a fordulópont. A mai napig meg vagyok róla győződve, amíg ez és a romákhoz való hozzáállás nem változik, addig ennek a népnek esélye sincs. És azt is mire használná, ha észre térne? Már ezek után.
  Igaza van Elfriede Jelineknek, hogy ez a mi sztorink orbánostul és szőröstül-bőröstül, s még csak az a klisé sem érvényes, hogy a kormány a hibás és nem a nép (a kétharmados, ami lassan négynegyedes). Elnézést - van négy százalék, aki nem hajlandó részt venni ebben a nácikloákában. Ki hallott még ilyet! Himnuszkornyikálók és kokárdabillegetők… és a többi néma magyar sz…?
  Egyébként érdekel még valakit, hogy egy fideszalapító tag mit gondol?
 7. 1
  reuters
  2016. március 29., kedd 21:10
  A migráns probléma kormányzati "kezelése" - valóban - botrányos, aljas, szánalmas, szégyenteljes stb.
  A megfélemlítés helyett én inkább sok önkéntes seggnyalót látók. Persze a mindent centralizáló, hierarchizáló rendszer kedveli a besúgókat.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Bűncselekmény hiányában
Lezárult Szilvásyék „kémpere”
Végel László írása
'68 a titói Jugoszláviában
Petőfi kiscicái
Hammer Ferenc az állami rockról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra