Hadházy Ákos: Tudják az EU-ban, hogy sehol nincs annyi szervezett lopás, mint nálunk

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 21.

Belpol

Szerinte a korábban Patyi András vezette Nemzeti Közszolgálati Egyetem ügyeit intenzíven vizsgálják.

„Az uniós tagságunk már most veszélyben van. Brüsszelben kezdik ugyanis megunni, hogy a kormány kontroll nélkül lopja el a pénzt. Tudni kell, hogy halomban állnak arra náluk a bizonyítékok, hogy sehol nincs olyan államilag szervezett lopás, mint nálunk”- mondja Hadházy Ákos a zoom.hu-nak adott interjújában.

Az LMP volt társelnöke beszélt korábbi pártjáról, az ősszel kezdődő népszavazási kísérletéről, a NER propagandájáról. A legérdekesebb rész azonban az volt, amit az unióról mondott. Az előzőekhez még ezt tette hozzá: az unióban „Patyi egyetemét is intenzíven vizsgálják amúgy. Ám ha nem jön a pénz, akkor Orbánnak nem lesz érdeke, hogy bent maradjunk. Ha viszont kilépünk, évtizedekre rossz oldalra kerülünk. A 2019-es EP-választásnak és az Európai Ügyészséghez való csatlakozást sürgető aláírásgyűjtés célja ugyanaz: meg tudjuk mutatni, hogy a magyarok nem a korrupció oldalán állnak, és az EU-ban akarnak maradni.”

Patyi András egyébként még július elején mondott le a NKE rektori posztjáról. Arról, hogy vizsgálódnak az uniós támogatások felhasználása miatt, még a 24.hu számolt be, még télen. Azt írták: a NAV Bűnügyi Igazgatósága nyomozást rendelt el költségvetési csalás gyanúja miatt. Patyi András igaztalannak minősítette a "vádakat" akkor.

Figyelmébe ajánljuk