Hadházy: „Fokozatos átmenet van a demokráciából a diktatúrába”

  • narancs.hu
  • 2018. május 25.

Belpol

Apró dolgokból áll össze az átmenet az LMP-s politikus szerint.

„Azt kell látni, hogy fokozatos átmenet van a demokráciából a diktatúrába. Többen hitegetik magukat azzal, hogy látszólag nem súlyosak a folyamatok, egyes lépések, de az átmenet mindig ilyen apró dolgokból áll, aztán csak a végén esik le sok embernek a tantusz, hogy ahova megérkezett az ország, az már élhetetlen, elfogadhatatlan – lehet, hogy már késő lesz akkor ráeszmélni” – mondta az LMP-s Hadházy Ákos a 24.hu-nak adott interjújában.

Hadházy szerint az ellenzéknek három dologra kell koncentrálnia: a kormánypropaganda megtörésére, az európai ügyészséghez való csatlakozásra és a bíróságok átalakításának megakadályozására.

Elmondta, bár tisztséget nem vállal az LMP-ben, nem lép ki a pártból, és később képviselői esküjét is leteszi a parlamentben.

Szerinte nem maradt egyedül az LMP-ben.

„Messze nem ugyanaz a helyzet, mint amikor a Fidesz tagja voltam, és több dologgal nem értettem egyet. Sem a vezetőségben, sem a tagságban nem talált akkor értő fülekre a kritikám, gyakorlatilag mindenki ellenem fordult. Itt teljesen más a szituáció. Most ugyan úgy tűnik, egyelőre kisebbségben maradtam azzal a véleményemmel, hogy a rendkívüli helyzet miatt szükséges lehet az együttműködés olyan politikai erőkkel is, amelyekkel mást gondolunk a világról, és azt sem sikerült még teljesen megértetni, milyen súlyos a helyzet Magyarországon. Ám többen mellettem vannak a párton belül.”

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.