Karácsony az első oltása után: Torkig vagyok a Fidesz megosztó politikájával

  • narancs.hu
  • 2021. április 4.

Belpol

Azt a vakcinát kapta, ami jutott.

Április 4-én vasárnap megkapta az oltást háziorvosától Karácsony Gergely fővárosi polgármester, közölte a politikus Facebookon. 

"Pénteken hívott a háziorvosom, és ma én is megkaptam az első oltást - azzal a vakcinával, ami jutott. Egy pár percre az volt az érzésem, mintha egy normálisan működő társadalomban élnénk", írta Karácsonyt, aki tehát nem közölte, melyik vakcinát kapta.

"Történetesen egy ellenzéki önkormányzat rendelőjében kaptam meg az oltást, de mivel pár percre egy normális Magyarországon éreztem magam, ennek semmilyen jelentőséget nem tulajdonítottam, hiszen biztosra vettem, hogy egy kormánypárti önkormányzat ugyanilyen lelkiismeretesen szervezte volna meg ezt a feladatot", írta.

A főpolgármester így zárta posztját: "az oltás után az igazolásra várva belenéztem a hírekbe, és ott elolvastam, hogy a Fidesz szerint az ellenzék oltásellenes és az önkormányzatok csak bajkeverők. Torkig vagyok már ezzel hazug, a normális életünket tönkretevő, az embereket megosztó politikával. A COVID után legyen ez a következő betegség, amiből kigyógyulunk."

 

 

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.