Karácsony elindul az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként

  • narancs.hu
  • 2021. május 15.

Belpol

"Úgy érzem, hogy a hazám most nagy bajban van"

Személyes hangvételű bejelentést tett ma reggel Karácsony Gergely főpolgármester, aki gyermekkora helyszínére, a 2000 fős Nyírtassra látogatott azért, hogy itt mondja el: elindul miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson. A hír nem volt nagy meglepetés, hiszen a Párbeszéd tegnap kérte fel Karácsonyt a párt miniszterelnök-jelöltjének. 

Karácsony hosszasan beszélt a gyeremekkoráról, szüleiről, akik kertészmérnökként dolgoztak a helyi gazdaságban. "Innen viszem magammal a zöldpolitikát" - mondta. A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy az elmúlt bő tíz évét a hazája szolgálatába állította, de most úgy érzi, eljött az idő, hogy többet tegyen Magyarországért. Az ország ugyanis szerinte most nagy bajban van. 

"Nem azért jöttem ide, hogy stadiont ígérjek Nyírtassnak és nem azért, hogy a polgármestert tegyem az ország leggazdagabb emberévé" - mondta Karácsony, hozzátéve, hogy nem helikopterrel jött, ahogyan azt tette évekkel ezelőtt Rogán Antal. A propagandaminiszter ugyanis Nyírtasstól két km-re szállt le helikopterre egy lagzira érkezvén. A történetet megíró Népszabadság pedig "az életével fizetett" az erről szóló címlapért. 

 

Hazajöttem. Fontos dolgot szeretnék mondani nektek.

Hazajöttem. Fontos dolgot szeretnék mondani nektek.

Posted by Karácsony Gergely on Friday, May 14, 2021

 

Figyelmébe ajánljuk