Karácsony Gergely teljesen odavan a hódmezővásárhelyi szavazói aktivitásától

  • narancs.hu
  • 2018. február 25.

Belpol

A Tanítanék követeléseitől dettó.

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje ma arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy kormányra kerülése esetén meghallgatná a pedagógusok, illetve a diákok véleményét az oktatással kapcsolatban, hiszen olyan reformokat vezetne be, amely az oktatás minden szereplője számára elfogadhatók – írja az MTI. Ezenkívül visszaállítaná a 18 éves korig tartó tankötelezettséget, és támogatja a Tanítanék mozgalom követeléseit.

Újságírói kérdésre Karácsony elmondta, hogy erkölcsi győzelemnek tartja azt, hogy már délelőtt kiugróan magas volt a részvételi arány a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson, majd hozzátette, hogy az MSZP–Párbeszéd nyitott további ellenzéki megállapodásokra.

Kiugróan magas a részvétel, van mitől félnie a Fidesznek

Lázár János bőrére megy már a játék. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, reggel 9 órára már a szavazásra jogosultak több mint tíz százaléka tette le a voksát a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson. Ez az arány öt százalékkal magasabb, mint amennyit 2014-ben ugyanebben az időben mértek.

Figyelmébe ajánljuk