Karácsony üzent Jellineknek: mondjon le egy napi profitjáról a csepeli munkásszállóért

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 23.

Belpol

A Csepel Művek területén lévő munkásszállót a NER-es vállalkozó a drasztikusan megemelkedett energiaárakra hivatkozva zárná be.

Nyílt levélben szólította fel Karácsony Gergely főpolgármester Jellinek Dánielt, hogy mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy "a tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek".

A főpolgármester arra reagált a nyílt levéllel, hogy az RTL Híradó szerdai riportja szerint bizonytalan időre bezár a Csepel Művek területén lévő munkásszállás – a tulajdonos pedig a drasztikusan megemelkedett energiaárakra hivatkozik.

A Karácsony Facebook oldalán közzétett nyílt levélben az áll, a főpolgármester olvasta Jellinekről, hogy Tiborcz István egyik üzleti partnere és 100 milliárdos vagyonával a tizedik leggazdagabb a magyarok között.

A főpolgármester azért azt is hozzátette, Jellineknek vélhetően elkerülte a figyelmét, hogy "a munkásszálló lakói valójában emberek".

"Éppen annyira emberek, mint azok, akik az ön luxusszállodáiban százezreket fizetnek egy-egy éjszakáért. Sőt, sokan közülük még gyerekek, akik az ön döntése miatt nemcsak a lakhatásukat veszítik el, hanem a családjukat is, hiszen a törvények alapján az utcára került gyerekeket a gyámhatóság elveszi szüleitől" – áll a bejegyzésben.

Karácsony azt kéri, ne jöjjön azzal Jellinek Dániel, hogy megnövekedtek a költségek, mert a Fővárosi Önkormányzat még rosszabb helyzetben van, mégse tesznek az utcára senkit.

"Biztosíthatom arról, ha nem intézkedik tulajdonosként a munkásszálló bezárásának visszavonásáról, akkor gondoskodom róla, hogy minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje önt.

Áldozza be egy napi profitját, cserébe nyugodtan alhat" – olvasható a nyílt levélben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk