„Kiszivárgott” a Fidesz listája: itt a névsor a 106 egyéni jelöltről

  • narancs.hu
  • 2017. november 28.

Belpol

A szerencsések között van Orbán Ráhel ügyvédje is.

A lista még nem teljes, a 168 Óra forrásai szerint vannak kiadó helyek, amelyekről Orbán az utolsó pillanatban dönthet. Az egész névsort várhatóan napokon belül véglegesítik. Addig is nézzük, mi várható a fővárosban:

Rogán Antal tényleg nem indul egyéniben, Kocsis Máté viszont igen, ez azt jelenti, hogy győzelem esetén Kocsis feláll a polgármesteri székből. Vannak kitartó visszatérők is, mint például Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, aki a 2014-es vereség ellenére újra indul Csepelen. A szintén vesztes Papcsák Ferenc azonban nem méretteti meg magát újra Zuglóban, helyette Jelen Tamást viszik harcba, aki korábban a IX. kerület alpolgármestere volt.

A hegyvidéki szavazókat az előre bejelentkezett Gulyás Gergely vinné el, míg Erzsébetvárosban érdekes nevet dobtak be: Bajkai István az új induló, aki azzal lett ismert, hogy jogi tanácsokat osztogat Orbán Ráhelnek, emellett pedig milliárdos állami megbízásokat is sikerült elcsípnie.

Vidéken is maradt néhány szokásos név, Lázár János Hódmezővásárhelyen, Kósa Lajos pedig Debrecenben kampányolhat egyéni jelöltként. Ezenkívül új hódítóként került a listára Vácon a KDNP-s Rétvári Bence, viszont akadnak kegyvesztett kollégák is: Tiszaújvárosban nem indul újra a Voldemort művésznéven tevékenykedő Mengyi Roland, helyette Koncz Ferenc méretteti meg magát.

További neveket itt talál.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.