Közéleti fesztivállal üzenik meg a diákok, hogy hallatni fogják a hangjukat

szerző
- gera -
publikálva
2017. aug. 28., 08:24
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Tavaly betiltották a rendezvényt, most azonban megcsinálják.

Pénteken kezdődik a DiákFeszt, amelyet középiskolás és egyetemista diákok szerveznek, és egyfajta közéleti diákfesztivál lesz: a civil workshopok és interaktív beszélgetések mellett zenés programokkal várják a fiatalokat és idősebbeket egyaránt a városligeti Napozórétre. A DiákFeszt péntek kora délután kezdődik és vasárnap délelőttig tart, a szervezők pedig leginkább

olyan problémákról szerveznek beszélgetéseket, amelyek egyre égetőbbek a mai Magyarországon.

„Témáink között szerepel majd az oktatás, az egészségügy, a kivándorlás, a környezetvédelem, az iskolai demokrácia és a korrupció is. Ezeket panelbeszélgetésekben dolgozzuk majd fel, ahol a diák résztvevők mellett az adott területen jártas szakemberek beszélnek majd, mint például Ceglédi Zoltán, Radó Péter, illetve L. Ritók Nóra. De a puszta beszéd a társadalmi felelősségvállalásról önmagában nem elég, így biztosítani fogjuk a résztvevők számára a lehetőséget, hogy adományaikkal segítsék a hátrányos helyzetű diákok oktatását az Igazgyöngy Alapítvány jóvoltából. A jótékonyság jegyében a zenei fellépők tiszteletdíjuktól eltekintve lépnek fel a DiákFeszten. A rendezvényen sok civil szervezet tart majd foglalkozásokat a résztvevőknek, mint például: Greenpeace, UNICEF, TASZ, atlatszo.hu, K-Monitor, NANE, Tanítanék, A Város Mindenkié” – írják a szervezők, akik egyre nagyobb szükségét érzik, hogy olyan rendezvényt tartsanak, amely a

szolidaritásról, a közös gondolkodásról, a toleranciáról és a társadalmi felelősségvállalásról szól.

Buliforradalom lesz

Buliforradalom lesz

Fotó: Facebook/DiákFeszt


Hasonló rendezvényt már tavaly is próbáltak összehozni, ám akkor hiába kaptak engedélyt egy margitszigeti területre a szervezők, a rendőrség pár nappal az esemény kezdete előtt visszavonta azt, arra hivatkozva, hogy építkezések kezdődtek a területen. A diákok azonban segítséget kaptak a Sziget Fesztivál szervezőitől, így a Hajógyári-szigeten létrejöhetett volna az akkor is háromnaposra tervezett rendezvény, viszont a Fővárosi Önkormányzat előre jelezte, hogy a fesztivál megrendezésének lehetőségét leghamarabb szeptember 6-án, napokkal az iskolakezdés után tárgyalná, így tavaly végül ellehetetlenült a tanév elejére tervezett közéleti fesztivál.

„A DiákFeszt nonprofit rendezvény, célja a résztvevők számára belépést biztosítani egy olyan élménysorozatba, amely során elképesztően jó hangulatban tapasztalhatják meg, hogy közös ügyeinkkel foglalkozni, azokat megvitatni, egymást meghallgatni, valamint másokon segíteni menő!” – szól a szervezők közleménye.

Nemrég Hajós András, Vágó István és Schilling Árpád is arra buzdította a fiatalokat az esemény Facebook-oldalán megjelent videóban, hogy vegyenek részt a fesztiválon, és gondolkodjanak együtt a közös ügyekről:

Leadkép: Facebook/Diákparlament

szerző
- gera -
publikálva
2017. aug. 28., 08:24
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4 galambocskám
  galambocskám
  2017. augusztus 28., hétfő 11:32
  :)
 2. 3 Cyrano
  Cyrano
  2017. augusztus 28., hétfő 11:18
  Galambocskám, nem az a baj, hogy villát vesz, hanem az, hogy levegőt.
 3. 2 galambocskám
  galambocskám
  2017. augusztus 28., hétfő 10:03
  Zene is lesz....fellép a Liget Krisztusa?


  Két nyaralót veszek.
 4. 1 galambocskám
  galambocskám
  2017. augusztus 28., hétfő 10:01
  Lesznek szónokok is? Gondolom, okvetlenül. Anélkül ilyen esemény nem létezhet.

  Nagy tételben füldugót veszek!

  A helyszínen való árusítás céljából.

  Már ki is néztem egy nyaralót a mészáros lőre és a demszkáj rezidenciájához sréhen.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szanyi Tiborral
„Ha felszámolnánk az MSZP-t”
Népesedési intézet az Uránia helyén
Bezárt a csillagvizsgáló
Interjú
Gálvölgyi János 70 éves
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra