Közpénzből támogatta a Brüsszel-ellenes kormánypárti tüntetést az MVM

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 11.

Belpol

7 millió forint, Öntől is, úgynevezett civileknek.

Tavaly áprilisban a CÖF a CEU miatt demonstrált Brüsszelben az Európai Unió és Soros György ellen, valamint Orbán Viktor mellett. „Most kiderült, amit már eddig is sejtettünk, hogy a tüntetés költségeit is az MVM-től kapott támogatásból fedezte a Fidesz kedvenc civil szervezete. Közel 7 millió forintba került a cöfösök kiutazása, étkezése és hollandiai szállása. A hatvanhat főből a többség busszal, néhányan repülővel mentek Brüsszelbe” – írja az atlatszo.hu.

Csizmadia László, CÖF-vezér

Csizmadia László, CÖF-vezér

Fotó: MTI

Az oknyomozó portál megjegyzi az állami cég által szponzorált eseménnyel kapcsolatban, hogy a demonstráció kicsit paródiaszerű volt: az elején néhányan fordítva tartották a cöfös zászlót, majd a brüsszeli rendőrség feloszlatta az egészet, mert nem volt rá engedély. „Az MVM-hez leadott CÖF-beszámolóból most megtudtuk, hogy a brüsszeli tüntetés költségeit is az állami cégtől kapott pénzből fizették a Fidesz kedvenc civiljei. Összesen 6,7 millió forintba került a cöfösök produkciója az Európai Parlament előtt.”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?