Lázárhoz kerülhet a főváros fejlesztése

  • narancs.hu
  • 2022. május 16.

Belpol

A Budapest Fejlesztési Központ a jelenlegi formájában megszűnhet.

A Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökségtől Lázár János építési és beruházási miniszterhez kerülhet át a Budapest Fejlesztési Központ (BFK), valamint a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárság. – írja a Telex. A portál úgy tudja, a hírt Fürjes Balázs államtitkár jelentette be a BFK vezetésének.

A lap arról is ír, hogy a BFK-s beszélgetésen az is elhangzott, hogy a kormány tervei között már nem szerepel prioritásként Budapest fejlesztése. Lázár az elmúlt időszakban többször is beszélt arról, hogy a vidék fejlesztése fontosabb, mint a fővárosé, ezért többen már most arra számítanak, hogy a BFK jelenlegi formájában megszűnik.

Ahogy annak  Karácsony Gergely korábban hangot adott, Budapest várhatóan nem fog sok fejlesztési pénzt kapni. A főpolgármester elmondása szerint a főváros költségvetéséből 50-60 milliárd forint hiányzik éves szinten, a problémák ráadásul olyan mértékűek, amelyeket racionalizálással, illetve a szolgáltatási színvonal rontásával nem lehet kezelni. Ugyanakkor a kormány által korábban is dédelgetett nagyberuházások – mint a budai Vár építkezései – szinte biztosan folytatódnak, sőt, azok a városligeti beruházások is, aminek folytatásáról Orbán Viktor a 2019-es önkormányzati választás után azt mondta, „ha a Fővárosi Önkormányzat nem támogatja, akkor nem lesz Liget projekt”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk