Színházi támogatások

Cáfol a főváros

  • - izs -
  • 2011. december 13.

Belpol

Felröppent a hír, hogy a fővárosi önkormányzat jövőre egy fillérrel sem támogatja a budapesti teátrumokat. Míg színházi körökben erősen tartanak az elvonástól, Csomós Miklós kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes szerint ez csak vaklárma.

 

Csomós Miklós


Csomós Miklós

Fotó: Németh Dániel

„Azt, hogy jövőre nem adunk a színházaknak pénzt, rosszul tetszett hallani. Nem tudom, mitől félnek a színházak – nincs rá semmi okuk” – mondta a Narancsnak Csomós Miklós, hozzátéve, hogy „tavaly is féltek, meg tavaly előtt is, minden évben ez van a költségvetés elfogadása előtt”. A főpolgármester-helyettest azért kerestük meg, mert hétfőn este a narancs.hu-nak Márta István, az Új Színház igazgatója a következőket mondta: „Most tudtuk meg, hogy a főváros 2012-ben egy fillérrel sem támogatja a színházait."

 

 

Csomós szerint biztosan kapnak a működésükhöz elegendő összeget a teátrumok – hogy pontosan mennyit, az majd február vége felé derül ki.
A Csomós Miklóssal folytatott telefonbeszélgetéssel egy időben Vass Jánostól, a fővárosi önkormányzat sajtóreferensétől e-mail megkeresésünkre jóval óvatosabb választ kaptunk: „Míg nem szavazzák meg a 2012-es költségvetést, addig nem tudunk korrekt válaszokat adni kérdéseire. Kérem ezért, a büdzsé elfogadását követően térjünk vissza a témára." Visszatérünk.

Figyelmébe ajánljuk