Nem az erőszakra – Tüntettek a Fidesz újbudai irodája előtt

  • narancs.hu
  • 2017. május 6.

Belpol

Kiálltak a bántalmazott újságíró mellett.

A Nem maradunk csendben Facebook-csoport azután hirdette meg a tüntetést, hogy csütörtökön Halász Júliát, a 444.hu tudósítóját egy fideszes lakossági fórumon megrángatta, megfenyegette, majd elvette tőle a mobilját Szabó László, az újbudai Fidesz tagja, az önkormányzat kabinetvezető-helyettese. A szervezők a Facebook-esemény alatt ezt írták: „az elmúlt időszakban a kormánypárti média és politikusok folyamatos verbális támadás alá vették a tőlük független, velük egyet nem értő sajtó munkatársait. Hazugságokat terjesztenek róluk, elszabotálják munkájukat, felvásárolják a kormánytól független médiatermékeket. Nem válhat normává az újságírók megfélemlítése, bántalmazása.”

false

 

false

A résztvevőktől azt kérték, írják meg, mit üzennek a Fidesznek, majd ezt ragasszák fel a párt XI. kerületi irodájára.

A helyszínen tartózkodó kollégánk szerint 17.00 óra körül bejelentették, hogy kisebb csúszás van, a tervezettnél 10 perccel később kezdődik a demonstráció.

A hvg.hu szerint egy demonstráló kutyaszarral teli zacskót akasztott a Fidesz-iroda kilincsére, és bár tudja, hogy ez nem elegáns módja a tiltakozásnak, már nem tűrhette tovább, amit a párt csinál.

false

 

Fotó: Legát Tibor

17.25: Néhány százan lehetnek a helyszínen, ahol jelenleg a résztevők az üzenetekeit helyezik el a Fidesz-iroda ajtajára. Korábban felszólalt Diószegi-Horváth Nóra aktivista és Urbán Ágnes médiakutató is. Mindketten arról beszéltek, hogy nem szabad elfogadni, ahogy a kormány jelenleg az újságírókkal, a sajtóval bánik.

A rendezvény viszonylag hamar véget ért, a befejezés után a demonstrálók elhelyezték üzeneteiket a párt irodájának falán. Erről remek képgalériánk tanúskodik:

„Egy évetek van hátra” – Ezt üzenték a Fidesznek

Képgaléria!

Figyelmébe ajánljuk