Már vissza is adta a Jobbik a plakáthelyeit Simicska cégeinek

  • narancs.hu
  • 2017. december 16.

Belpol

Nem nagyon volt más választásuk.

A Jobbik közleménye szerint a párt a héten már vissza is adta a szeptemberben vásárolt 1019 plakáthelyet Simicska Lajos cégeinek. A párt közleményében nem szerepelt, hogy konkrétan kinek is adták vissza a felületeket, de a 444.hu kérdésére a Jobbik közölte: „A szerződés kiköti, hogy 2020-ig harmadik szereplőnek nem adhatóak el az eszközök. Így mivel más lehetősége nem volt, a Jobbik tájékoztatta az eladó cégeket a kialakult helyzetről, az Állami Számvevőszék jogtalan büntetése következményeképpen beálló fizetési nehézségeit, tárgyalásokat kezdeményezett a cégekkel és csökkentett áron eladta nekik a megvásárolt eszközöket.”

Világos, Simcsika-cégei visszavásárolták az áron alul eladott plakáthelyeket áron alul.

A Pesti Srácok megszellőztette, hogy mennyiért vette a Jobbik a plakáthelyeket, de vonáék szerint többet fizetettek a plakáthelyekért, mert a cikkben „szereplő ár csak az eszközök, a «vas» megvételéről szól, ehhez még két másik szerződés is társult, az egyik azon földterületek bérletéről, amelyeken az eszközök állnak, a másik pedig a plakátok kiragasztásáról és a reklámberendezések karbantartásáról”.

A Jobbik egyrészt azért adta vissza a plakáthelyeket, mert a kormányhivatalok leszedették a jobbikos plakátokat a saját plakáthelyeikről, folyamatos csiki-csuki ment. A szintén a Pesti Srácok által nyilvánosságra hozott szerződések szerint pedig „kizárólag saját, valamint tagjai politikai tevékenységének népszerűsítése céljából hasznosítja, azokat harmadik személy rendelkezésére nem bocsátja, a reklámberendezéseket tovább nem értékesítheti, a reklámberendezéseken gazdasági reklám semmilyen formában nem jelenik meg”.

Másrészt az ÁSZ büntetése miatt nem tudja a párt kifizetni a plakátszerzés fennmaradó részét.

Ez azt jelenti, hogy a Jobbiknak a kampányra nem maradt saját plakátfelülete. Így az eredeti terv, miszerint ily módon játsszák ki a Fidesz plakáttörvényét, nem jött össze. Ráadásul lett 662 millió forintnyi büntetése a pártnak.

(444.hu)

Figyelmébe ajánljuk