LMP: Össze kell állni a Jobbikkal, nincs mese

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 18.

Belpol

Keresztes László Lóránt szerint csak így buktatható meg a Fidesz. Ő csak tudja.

Nem képes egyedül sem az LMP, sem a Jobbik hiteles, erős alternatívát és pozitív jövőképet mutatni. Így hát nincs más hátra, mint előre, össze kell állni a Jobbikkal, nincs mese – mondja a Népszavának adott interjújában Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke.

Hozzátéve, hogy a „régi baloldali pártok alkalmatlanok, többszörösen bizonyították, hogy képtelenek valóban az emberek érdekében kormányozni. Létezésük a Fidesz érdeke, mert nehezítik egy hiteles ellenzéki alternatíva felépítését – így a NER részeinek tekintem őket”.

És hogy mit szól a Jobbik–LMP közelítési stratégiához Szél Bernadett, a párt másik társelnöke, arra Keresztes úgy felelt, a Jobbik „a néppárti fordulattal olyan irányba indult el, ami miatt egyre inkább vállalható az együttműködés, programok vagy konkrét ügyek mentén – tisztelve a pártjaink között fennálló fontos nézetkülönbségeket. Bernadett-tel ebben egyformán gondolkodunk”.

(Népszava)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?