Márki-Zay Péter: „Nincsenek országos ambícióim, de…”

  • narancs.hu
  • 2018. április 18.

Belpol

Nagyinterjút adott nekünk Hódmezővásárhely polgármestere.

Sok mindenről beszélgettünk Márki-Zay Péterrel, amikor pár napja meglátogattuk őt Hódmezővásárhelyen. A teljes interjút a csütörtöki Magyar Narancsban olvashatja.

Szó volt például

–         Hódmezővásárhelyről

–         a helyi Fidesszel történő kapcsolatáról

–         Lázár Jánosról

–         egy helyi politikai szervezet alapításáról

–         a helyi korrupcióról

–         a választási eredményről

–         és az országos politikáról is.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Beszéltünk arról, hogy vajon lesz-e előre hozott választás Hódmezővásárhelyen, mire a februárban megválasztott polgármester azt mondta, ennek nagy a valószínűsége. „ Lázár szavaiból látszik, hogy az elmozdításomra törekszik, nem is hibáztatom őt ezért. A Modern Városok Programban óriási pénzek vannak, hatalmas közbeszerzéseket kell lefolytatnunk, elemi érdeke, hogy ebbe más ne szólhasson bele. Ezért gondolom, hogy nem fogja megvárni a másfél évet, és mindent meg fog tenni, hogy engem megbuktasson. Felfüggesztenek valamire hivatkozva, vagy a közgyűlés feloszlatja magát.”

Az interjú második felében beszéltünk az országos vonatkozású dolgokról is.

„MN: Vannak országos politikai ambíciói?

MZP: Nincsenek, de felelősségem van. Nem akartam részt venni az április 8-ai választás kampányában sem, nem akartam az országos politikába beleártani magam, de nem tehettem meg, hogy visszautasítsak egy kezdeményezést, amellyel ezt a korrupt kormányt leválthattuk volna.”

Nagy Gergely Miklós teljes interjúját a csütörtöki Magyar Narancsban olvashatja el.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.