Medencés buli lesz a hajléktalanszállók kertjében

  • narancs.hu
  • 2022. július 8.

Belpol

A Budapest Bike Maffia nyaralást szervez otthontalan családoknak, illetve házhoz viszi a balatoni hangulatot.

 

Nekünk a Balaton címmel szervez programsorozatot a Budapest Bike Maffia. Budapesti hajléktalanszállók kertjébe viszi el a nyaralás legfontosabb kellékeit, medencét, lángost, főtt kukoricát, napernyőt, nyugágyakat, mozit, és utazásokat szervez családok és hajléktalan emberek számára a Balatonhoz.

 

A szervezet közleménye szerint már túlvannak egy háromnapos balatoni hétvégén, amelyet családoknak szerveztek, és az első szállóbulit is megtartották szerdán. 

„Akinek volt már része nyaralásban, tudja, hogy a végén mindig egy kicsit más emberként jön haza. Akinek nem volt, vagy nagyon régen volt ilyen élménye, annak elképzelni is nehéz, hogy milyen lehet feltöltődni, kikapcsolódni, megújulni egy pihentető nyaralás után – mondta a kezdeményezésről Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója. A legtöbb nagyvárosi ember fejében kialakult egy kép arról, milyenek a hajléktalanok, milyen lehetőségeik vannak, de ennek a képnek nincs sok köze a valósághoz. – A Balaton mindenkinek pont ugyanazt jelenti. Azt, hogy a Balatonon megáll az idő, nagyjából mindenkinek jókedve van, olyan, mintha odafele menet kikapcsolna minden szürke és nyomasztó, és benyomódna egy sokkal jobb, színesebb film, egy olyan, amilyet mindannyian szívesebben néznénk”.

 
Szállóbuli.  Fotók: Juhasz Istvan Andras
 

 

 
Fotó: Juhasz Istvan Andras
 

 

 
Fotó: Juhasz Istvan Andras
 

 

 
Fotó: Juhasz Istvan Andras
 

 Az első nyaralásra négy átmeneti otthonban élő családdal mentek, és sok gyerek, felnőtt még életében nem látta a Balatont, lángost sem evett. Ez a program nekik is, a szervezőknek is maradandó élmény volt.

 

A programot folytatja a Budapest Bike Maffia egész nyáron. Aki támogatná, a szervezet weboldalán megvehető kuponokkal tudja segíteni a kampányt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk