MIÉP: "Itt egy szolid, családi rendezvény van"

  • - ts -
  • 1998. május 14.

Belpol

Így fogadta, némi távolságtartással, a joviális cerberus a Magyar Narancs újságíróként bemutatkozó kémeit úgy hajnali fél három tájban az egzotikus békásmegyeri Csobánka tér amúgy kultúrház jellegű fellegvárában.

Így fogadta, némi távolságtartással, a joviális cerberus a Magyar Narancs újságíróként bemutatkozó kémeit úgy hajnali fél három tájban az egzotikus békásmegyeri Csobánka tér amúgy kultúrház jellegű fellegvárában.

A hősök már hazamentek, a közlegények bulijára érkeztünk. "Most majd jól megcsavarjuk a tökeiket", avatott bizalmába egyik hajlott hátú káderük, pedig mi csak virslit kértünk, mert az sokkal szebb volt, mint a Fideszben, bőrös.

Hírességekre vadászva be kellett érnünk Dörner Györggyel, ám fekete érettségi zakójában négy tájt betoppant Schuszter Lóri is. Szenátor uramnak szólították, és az AC/DC-től a Deep Purple-ig elszavalták neki az összes rockbanda nevét.

Talán a Black Sabbathnál tartottak, vagy inkább ott, hogy "most Kovács László is elmegy a picsába, az a büdös zsidó", mikor közbevágott egy magyar: nem zsidózunk! Ezt aztán rövid ottlétünk alatt hetvenszer hallottuk. A MIÉP ünnepi jelszava lehetett ez. Egy-két magyar összeborult, és harsány "nem zsidózunk"-kal köszöntötték egymást. Ebbe néhányan annyira belejöttek, hogy el is határozták, parlamenti frakciójuk első jelentősebb akciója az lesz, hogy felszólítják a kormányt - a merészebbek szerint: magukat - tiltakozzék, jegyzékben minimum, a svájci Blik újságnál, mert a mocsok fondüzabálók kifelejtették a világ leghíresebb 25 Kovácsa közül az MTK egyik jelentős hosszútávfutóját, aki pedig Zatopeket is megverte egy nagyobb szabású vasdorong felhasználásával.

"Már mentek is, aranyfaszikáim? Betegek vagytok?", kérdezte a férfiú, aki korábban nem akart beengedni minket, "maradjatok, hisz´ a java csak most jön még".

Félő, hogy nem is tévedett.

- ts -

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?