Momentum: Áder János is gyáva

  • narancs.hu
  • 2017. április 10.

Belpol

Áder János jogszabályok mögé bújik.

Néhány perce a Momentum is reagált arra, hogy Áder János aláírta a lex CEU-t. Méghozzá így:

A köztársasági elnök így testesíti meg a nemzet egységét: amikor 80 ezren tüntetnek egy egyértelműen személyre szabott, de végül az egész magyar oktatásnak, így a teljes társadalomnak ártó ostoba törvénymódosításért, Áder János jogszabályok mögé bújik. Láttunk már ilyen megfutamodást: Orbán nemrég inkább szembement korábbi ígéreteivel, és saját döntéseként elkaszálta az olimpiai népszavazást, nehogy az emberek elmondhassák véleményüket.
Ráadásul Áder téved, sőt, valószínűleg inkább szándékosan félrenéz: a törvény jogszabályok alapján is bőven támadható, de köztársasági elnökként akkor is visszaküldhet egy törvényt, ha egyszerűen nem ért egyet egy törvénnyel. Márpedig, ha vizsgálta a lehetőségeket, valószínűleg meghallotta az emberek hangját – 80 ezer ember kiáltott egyszerre –, csak aztán magasról tett rá, mert a pozíciója fontosabb.
Épül a félelem rendszere: bármikor bárkit kicsinálhatnak, pár hét alatt, ha a kamu ellenségekkel vívott propagandaharc éppen fontosabb, mint az országba áramló tudás, jó hírünk vagy éppen a kutatási pénzek. Valószínűleg utóbbiból nem olyan könnyű lopni, mint a gigaberuházásokból.
A küzdelemnek nincs vége: természetesen ott leszünk a civil szervezetekért tartott szerdai tüntetésen, és beadtuk népszavazási kérdéseinket is a CEU, a magyar oktatás, közös jövőnk védelmében.

Figyelmébe ajánljuk