Na, vajon ki vette meg a balatonudvari golfpályát?

  • narancs.hu
  • 2017. november 22.

Belpol

Elkelt a balatonudvari golfpálya, potom 390 millió forintért.

Hogy ki vette meg a több mint 60 hektáros (612 ezer négyzetméteres) területet?

A 24.hu megpróbálta kideríteni. Megkereste a felszámolót és a Magyar Golf Szövetséget is, előbbi nem szeretett volna információt adni, utóbbi azt állította, nincs is információja.

Annyit sikerült kideríteni, hogy a golfpálya a Magyar Golf Szövetség elnökéhez, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójához, Szivek Norberthez közeli kezekbe került.

golf

Golf

Fotó: A kép illusztráció

 

Az ingatlan tulajdoni lapján ugyanis – mint a 24.hu észrevette – a napokban megjelent a tulajdonjog bejegyzésére irányuló kérelem.

Az új tulajdonos e szerint a Vaperty Investment Zrt. A cég kevesebb mint egy évvel ezelőtt alakult, egyetlen tagja Vagács András, aki Szivekhez és így a vele közös ingatlanprojektet futtató Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez köthető.

A kör bezárult.

Idén nyáron írtunk portrét Szivek Norbertről, akiről korábban a 24.hu összesítette, hogy havi hétmilliót forintot keres alapvetően állami megbízásaival.

Orbánizmus és állami vagyon - Szivek Norbert-portré az új Narancsban

Mintegy 15 milliárd forintos hitellel stafírozta ki a Szivek Norberthez, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezetőjéhez kötődő cégeket az állami tulajdonú Eximbank. Már maga a tény aggályos, hogy egy állami bank támogat ilyen üzleteket, viszont a Magyar Narancs e heti számában más összefonódásokat is feltárt az MNV-vezér céghálója és az Eximbank között: az V.

 

Figyelmébe ajánljuk