Népszava: Több dolgozó és beteg koronavírusos a Szent János kórház sebészeti osztályán

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 5.

Belpol

A lap információi szerint felvételi zárlatot rendeltek el az osztályon. 

Több dolgozó és beteg koronavírusos a Szent János kórház sebészeti osztályán – írja a Népszava. A lap információi szerint a kórház felvételi zárlatot rendelt el péntek délután, ami azt jelenti, hogy egyelőre nem fogadnak új beteget a sebészeti osztályon, és a már ott kezelteket látják el. A Népszava megkereste az Országos Kórházi Főigazgatóságot, ahonnan nem kapott választ. 

Ugyanakkor úgy tudja a lap, már a hét elején kiderült, hogy egy orvos koronavírus-fertőzött, akit ezért karanténba küldtek. Ő a mostani zárlatot kiváltó fertőzések észlelésekor már napok óta nem vett részt az osztály munkájában. Továbbá péntekent egy másik dolgozó és beteg is belázasodott, ezért leszűrték az összes munkatársat és bennfekvőt: három újabb fertőzöttet találtak. 

A hétvégén az osztályt takarítják, fertőtlenítik, vasárnap vagy hétfőn újabb teszteket végeznek, s amennyiben nem találnak vírussal fertőzött embert, újranyithatnak a Népszava szerint. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk