Neves professzorok álltak ki világszerte a Helsinki Bizottságért és a magyar civilekért

  • narancs.hu
  • 2018. május 9.

Belpol

Ausztráliától Amerikáig követelik, hogy a kormány szüntesse be a magyar civil társadalom zaklatását.

77 egyetemi oktató 28 országból írta alá azt a szolidaritási nyilatkozatot, amelyben elítélik a Stop Soros-törvénycsomagot, és a magyar civil szervezetek működését ellehetetlenítő kormánytevékenységet.

„A Magyar Helsinki Bizottság egy kiemelkedő emberi jogi szervezet, (…) az ilyen civil szervezetekre minden államnak büszkének kellene lennie, ahelyett, hogy az elhallgattatásukra törekszik. (…) A demokrácia és a jogállamiság ugyanúgy nem képzelhető el erős és független civil szervezetek nélkül, ahogy erős és független egyetemek nélkül sem létezhet. A Magyar Helsinki Bizottsághoz hasonló civil szervezeteket érő fenyegetések magát a demokráciát is fenyegetik.”

 

A nyilatkozatban arra kérik kormányaikat és egyetemeiket, hogy álljanak ki a a Magyar Helsinki Bizottság és a magyar civil szervezetek mellett; az EU-t pedig arra, hogy saját hatáskörében lépjen fel a kirívó emberi jogi jogsértés megakadályozása érdekében.

null

null

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.