Orbán a Demográfiai Csúcson: az LMTBQ-lobbi célba vette a gyerekeket

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 23.

Belpol

Elmondta, mi történik, ha Brüsszel támadná a magyar gyerekeket.

Míg bizonyos civilizációk képesek reprodukálni magukat, a Nyugat erre nem képes, "egyszerűen nem akarja fenntartani önmagát" - mondta Orbán Viktor a ma kezdődött IV. Budapesti Demográfiai Csúcson.

A kormányfő kifejtette: vannak, akik szerint mindez nem is probléma, míg mások a migrációval oldanák azt meg. Utóbbi azonban az új munkásosztály betelepítésének globális tervét jelenti, és akik ezt látják megoldásnak, nem veszik figyelembe a demográfia kulturális vetületét, holott Európában ez a migráció lefontosabb dimenziója - fűzte hozzá.

"Itt, nálunk, a migráció identitáskérdés" - hangsúlyozta Orbán, kiemelve: Európában egy ország csak akkor működik, ha az ott élők a legfőbb kérdésekben nagyjából azonos értékeket vallanak. Ha ez nincs így, egy ország, egy nemzet menthetetlenül szétesik - jelentette ki.

Orbán kifejtette: a magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját. Ennek része, hogy a gyermekvállalás egy család számára anyagilag is előny legyen, illetve, hogy a családokat saját tulajdonú lakáshoz segítse. Mint mondta, a családpolitikát az édesanyákra kell alapozni, és az egész ország működését családbaráttá kell változtatni. Emellett a jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket - hangoztatta.

Ezt követően - a 444.hu tudósítása szerint - a nyugati újbaloldal és újmarxizmus támadásairól beszélt, hogy már óvodában félre akarják nevelni a gyerekeket. Majd megnyugtatólag kijelentette: 40 évnyi államszocializmus miatt be vagyunk oltva a woke-vírus ellen. A miniszerelnök szerint a nyugati baloldal támadja a hagyományos családmodellt, az LMTBQ-lobbi és a genderpropaganda célba vette a gyerekeket, és ezért védekezni kell: az alkotmány a gyermekvédelmi rendszer első vonala, és ez automatikusan működésbe lép, ha genderaktivisták, a média vagy Brüsszel támadná a magyar gyerekeket.

(MTI, 444.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 -

Figyelmébe ajánljuk