Orbán bevallotta: ha rajta múlik, hanyatló ország leszünk

  • narancs.hu
  • 2017. április 24.

Belpol

De a fiatalok még változtathatnak ezen.

Orbán Viktor ma a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett, háromnapos 10. jubileumi és egészen furcsa elnevezésű Szakma Sztár Fesztiválon járt, ahol talán maga a miniszterelnök volt a sztár. Orbán mindenesetre mondott mindenféle szépet és jót, pontosabban hülyítette a fiatalokat egy olyan országban, ahol simán bezárnak egy egyetemet.

false

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók” – mondta a kormányfő, aki arra is felhívta a diákok figyelmét, hogy figyeljenek a gazdasági életre, mert a gazdaság igényei döntik el, ki fog már az iskolapadból elhelyezkedni és kinek az élete futhat esetleg egy rossz döntés miatt „vakvágányra”. Egy olyan országban pedig, ahol a közoktatást folyamatosan építik le, ez sajnos egészen könnyen megtörténhet – bár ezt már nem Orbán mondta.

„Magyarországból az lesz, amivé önök teszik, derűs, jómódú, biztonságos, művelt és emelkedő haza, vagy helyben járó és hanyatló ország” – mondta a miniszterelnök a diákoknak. Vagyis kedves fiatalok, csináljatok élhető országot, mert ezek pillanatok alatt tönkreteszik.

(via MTI)

Figyelmébe ajánljuk