Orbán testőrei nem engedték be az MLSZ elnökét a válogatott öltözőjébe

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 21.

Belpol

Kovács Attila abban a pillanatban tudta, hogy megbukott.

Kovács Attiláról nagyon sokáig nem lehetett hallani semmit, de most az Index hosszú interjút közölt a sportéletből teljesen kiszállt egykori vezetővel.

Kovács vasáruval foglalkozott, 1998 februárjában gazdag emberként, a Soroksári TE jelöltjeként választották meg az MLSZ elnökévé. Nem sokkal később az akkori sportminiszter, Deutsch Tamás a szövetség pazarló gazdálkodására hivatkozva felfüggesztette az elnökséget, de a FIFA és az UEFA kemény fellépésére kénytelen volt visszakozni. A nemzetközi szövetség ugyanis legitimnek és kormányoktól függetlennek tekinti a labdarúgó-szövetségeket. Nem sokkal ezután Kovács ellen sorozatos APEH-vizsgálatok, majd rendőrségi eljárások indultak – olvasható az Index cikkében. Hét év pereskedés után végül felmentették, de Kovács nem gondolkozik a visszatérésen, megtanulta a leckét, például úgy véli, hogy az üzletfeleit is miatta zaklatták a hatóságok.

A legerősebb sztori így hangzik, a saját szavaival:

Ha jól emlékszem, a Portugália elleni első hazai mérkőzésünk a Népstadionban volt. Ott éreztem először, hogy nekem itt jövőm már nincsen. Nem azért, mert kikaptunk, tévedés ne legyen. Minden mérkőzés előtt bementem a csapathoz, nem szakmázva, hanem megpróbáltam őket a magam módján felspannolni, hogy úgy menjenek ki, hogy „ide nékem, széttépem, bárki legyen is az”. Az előtte lévő barátságos mérkőzések előtt mindig bementem az öltözőbe. Portugália ellen, mikor szerettem volna bemenni az öltözőbe, nem tudtam. Nem engedtek be, engem, mint a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét. Soha nem fogom elfelejteni, hogy az akkori kormányfő, a miniszterelnök úr, aki jelenleg is kormányfő, volt benn a játékosoknál, és ő beszélt velük. Ennek köszönhetően én nem mehettem be hozzájuk, mert az ő biztonsági emberei nem engedtek be.  Aztán a félidőben ugyanez történt. Úgyhogy én akkor már tudtam, hogy az én napjaim meg vannak számlálva.

További sztorik és Kovács véleménye a mai magyar fociról az Index interjújában.

Figyelmébe ajánljuk