Patyi András lemond a Nemzeti Választási Bizottság elnökségéről, és kilő, mint a rakéta

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 12.

Belpol

Úgy tűnik, bejött a „Nagyon sajnálom, miniszterelnök úr!”.

A hvg.hu információi szerint a Nemzeti Választási Bizottság keddi ülésén Patyi András elnök lemond, és azzal a lendülettel akár rögtön új elnököt is választhatnak az NVB élére. A választási testület élén álló Patyinak nagy tervei vannak, nem elégszik meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori címével. Patyi a tervezett Közigazgatási Felsőbíróság élére pályázik (jó eséllyel), NVB-beli lemondásával pedig elhárul az utolsó akadálya is annak, hogy a találgatásoknak megfelelően valóban ő kerüljön az Orbán-kormány által tervezett új, közigazgatási bíróságok élére.

A lap egy a testülethez közeli, névtelenséget kérő forrásától származó információját támasztja alá az is, hogy vasárnap délután kikerült az NVB honlapjára az ülés napirendje, amelyben tényleg első napirendi pontként szerepel az "elnök lemondásának tudomásul vétele".

(hvg.hu)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?