Pintér szerint minden polgármesterrel úgy bánnak, mint Mészáros Lőrinccel

  • narancs.hu
  • 2016. május 4.

Belpol

A közismert magyar oligarchát a Belügyminisztérium előtt fotóztuk le nemrég, de a miniszter szerencsére minden kétséget eloszlatott parádés érvelésével.

Április közepén fotósunk megörökítette, ahogy Mészáros Lőrinc lezseren elegáns öltözékben távozik a Belügyminisztérium épületéből, és beszáll dekoratív Mercedes terepjárójába. Két kérdés adódik, írtuk akkor:

1. Mi dolga volt Mészárosnak Pintérnél?

2. Vajon melyik vidéki polgármester parkolhatna a BM előtt azon a helyen, ahol Mészáros Lőrinc?

false

 

Fotó: Németh Dániel

Varju László DK-s képviselő volt olyan kedves, és megkérdezte ugyanezt Orbán Viktortól. Írásbeli kérdésére végül Pintér Sándor belügyminiszter válaszolt, méghozzá bravúrosan. Érvelése szerint az önkormányzatokért is felelős miniszterként neki kifejezett kötelessége a kapcsolattartás a polgármesterekkel. Ennek megfelelően az elmúlt években „több ezer alkalommal tettek polgármesterek is személyesen látogatást az épületben”, vagyis „nem számít rendkívüli eseménynek, ha egy polgármester a Belügyminisztérium épülete előtt parkol a gépkocsijával”.

Reméljük, most már mindenki számára világos, hogy Mészáros Lőrinc nem több egyszerű vidéki polgármesternél, aki soha nem részesül különleges elbánásban. Ahogy az is egyértelmű immár, hogy a pár ezer lakosú települések vezetői akkor találkoznak Pintérrel és akkor használják a minisztérium előtti, néhány férőhelyes parkolót, amikor csak akarják.

Figyelmébe ajánljuk