Pukli István a menekültek támogatása miatt szállt ki a Tanítanék mozgalomból

  • narancs.hu
  • 2016. szeptember 28.

Belpol

Nem akar ennyire „irtózatosan megosztó” ügyben szerepelni.

A Tanítanék mozgalom (eddigi) arca nyilatkozatot adott a Magyar Nemzetnek, ebből idézünk:

Magyar Nemzet: Önálló megmozdulásaik mostanában nem voltak, de annak ellenére, hogy állítólag nem elsődleges céljuk a kormánybuktatás, mégis csatlakoztak a menedékkérők befogadása mellett állást foglaló szeptember 30-i, Lásd meg az embert! nevű, többek közt Alföldi Róbert nevével fémjelzett demonstrációhoz. Ennek például mi köze az oktatás megreformálásához?

Pukli István: Azt gondolom, nem jó irány, hogy a Tanítanék csatlakozott a megmozduláshoz. Ha szervezetként kiállunk egy ilyen átpolitizált, irtózatosan megosztó ügy mellett – és teljesen mindegy, hogy magánemberként mit gondolunk a kérdésről –, akkor rengeteg támogatót veszíthet a mozgalom, és az emberek szép lassan ki fognak hátrálni az oktatás ügye mögül. Épp ezért én az elejétől kezdve jeleztem, hogy nem kívánok részt venni ebben, mert ez a mozgalom végéhez fog vezetni. Ott az oktatás ügye, azt kell elsősorban képviselni. Vannak természetesen olyan társadalmi ügyek, amelyek mellé kell állni, például az egészségügy, ami szintén a közszférához tartozik. Amiatt sem tiltakoztam, hogy a Városliget-projekt ellen, a fák megvédése érdekében álljunk ki, mert ez társadalmilag nem olyan megosztó és nem veszélyezteti a mozgalom létét.

Magyar Nemzet: Mégis, a Tanítanék most már beállt a migránsügy mögé.

Pukli István: Igen, egyedül maradtam ebben a kérdéskörben, én voltam az egyetlen, aki nem szavazta meg, hogy részt vegyünk benne. Így elhatároztam azt is, hogy a sorozatos félreértések és másként gondolkodás kapcsán nem biztos, hogy jó lenne hosszú távon, ha továbbra is az én nevemmel kötnék össze a Tanítanék mozgalmat.

Nemzet Nemzet: Ez mit jelent?

Pukli Istán: Azt, hogy megírtam a Tanítanék tagjainak, hogy kiszállok a mozgalomból.

Hát, így.

Figyelmébe ajánljuk