Staudt Gábor szerint „rombolja a műsor minőségét”, ha arról kérdezik, bocsánatot kell-e kérnie a Jobbiknak a cigányságtól és a zsidóságtól

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 15.

Belpol

A Jobbik frakcióvezető-helyettese közmédiára hajazó kérdésfeltevésnek nevezte az ilyesmit.

Vona Gábor tegnap interjút adott az atv.hu-nak, és volt egy elég erős bekezdése:

„Ami pedig a cigányságot és zsidóságot illeti, én soha sem tartottam a Jobbikot cigányellenes, antiszemita, rasszista pártnak. Akkor sem, amikor sokan ezzel vádoltak bennünket. Az tény, hogy volt néhány rossz mondat és félrecsúszott folyamat. De mi problémákat vetettünk fel, a szándékunk akkor is építő volt. Akit akkor ezzel, akár én, akár bárki a pártomból megbántott, attól hajlandó vagyok bocsánatot kérni.”

Aztán este, a HírTV Newsroom című műsorában arról próbálták faggatni Staudt Gábor frakcióvezető-helyettest, hogy szerinte bocsánatot kell-e kérnie a Jobbiknak a cigányságtól és a zsidóságtól. Ami ezután jött, arra kevesen számítottak.

Staudt azzal kezdi, hogy ő nem tudja, pontosan mire gondolhatott Vona Gábor, különben is „leginkább szakpolitikai kérdéseket” visz. Ezután „közmédiára hajazó kérdésfeltevésnek” nevezi az ilyesfajta érdeklődést, és kifejti, hogy „önök rombolják a műsor minőségét az ilyen 'húzd meg – ereszd meg'-gel.”

Amikor a műsorvezető újból feltenné a kérdést, azzal szakítja félbe, hogy biztos „rászóltak a fülére”. „Ez szakmailag egy nagyon gyenge kérdés volt” – zárja Staudt, és mivel a műsoridő is lejár, meg is ússza az érdemi válaszadást.

A videón 8:40-nél kezdődnek az izgalmak, ki ne hagyják!

Figyelmébe ajánljuk