Szigetvári bepöccent, Karácsonyt kidobták, jöhet egy újabb miniszterelnök-jelölt

  • narancs.hu
  • 2017. december 8.

Belpol

Véget ért egy szép szövetség.

Miután tegnap délután – a Hír Tv információira alapozva – mi is megírtuk, hogy Karácsony Gergely és Molnár Gyula a választási együttműködésről tárgyaltak, illetve arról, hogy Karácsony lehetne az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában cáfolta ezeket az értesüléseket. „Nem vagyok az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje és nem vettem részt olyan tárgyaláson, amelynek az volt az elsődleges célja, hogy közös kormányfőjelöltje legyen az ellenzéki összefogásnak.”

Ez azonban nem hatotta meg Szigetvári Viktort, az Együtt választmányi elnökét, aki péntek reggel szintén az ATV-n rúgta ki Karácsonyt a szövetségből. „Tegnapi napon lezárult egy történet, mi azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kapott egy invitálást az MSZP-től Karácsony Gergely. A két párt szövetsége ezzel véget ért, nem lesz az Együtt listáján Karácsony” – mondta Szigetvári az ATV Start című műsorában. Hozzátette: „a langyosokat kiköpi a Jóisten, ez történt Karácsony Gergellyel is.”

Szigetvári szerint Karácsony azért keresett más megoldást, mert nem hisz abban, hogy az Együtt–Párbeszéd listája bejuthat a parlamentbe. Majd kijelentette: az Együtt továbbra is önálló listát akar, és a történtek fényében hamarosan megnevezik pártjuk miniszterelnök-jelöltjét is.

(ATV)

Figyelmébe ajánljuk