Szüret Nagydíj: Gajdics Ottó bekattan

  • narancs.hu
  • 2013. november 14.

Belpol

Gajdics Ottó nem akar szülni!! A Lánchíd Rádió főszerkesztője teljesen beindult a Narancs egyik címlapjától.

A Kölcsey bőrébe bújtatott SZDSZ

Karafiáth Orsolya magyar kortárs költőnő a magyar kultúra napjára időzítve Kölcseyvé maszkírozta magát. Az erről készült kép a múlt héten váratlanul megjelent az egyik hetilap címoldalán.

(...)

Sokkal érdekesebb az a kijelentés, ami a szerző nemének és a mű érvényességének összefüggéseire vonatkozik. Soha nem értettem, miért erőlteti a balliberális értelmiség azt a nyilvánvaló ostobaságot, miszerint mindenféle szempontból mindegy, hogy valaki férfi-e vagy nő. Egyáltalán nem mindegy ugyanis. Isten előtt természetesen egyenlők vagyunk, a jog előtt is leginkább, bár szerintem itt már különleges védelem illetné az anyákat. Mert bár nekem is vannak nőiesnek nevezhető vonásaim, vagy édesanyámnak férfiasak, hiszen bárki azonosítani tud egymásról bennünket, annyira hasonlítunk, de van egy óriási különbség: én nem tudok szülni, és nem is akarok megtanulni!

(...)

Mert ne legyenek kétségeink, ezzel a történet nem véget ért, csak magasabb fokozatra kapcsolt. Már látom, amint Heller Ágnes Konrád Györgynek maszkírozva Lukács György filozófiájának feminin jellege mellett érvel. Verítéktől iszamosan ébredek. Ideje van a védekezésnek.

(mno.hu)

Figyelmébe ajánljuk