Támad a NAV 2.0, reszkessen, aki csalna

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 3.

Belpol

Persze a haveroknak nincs mitől félniük.

Tállai András nagy szavakkal nyitotta meg a napot az MTI-ben: bejelentette, hogy jön a NAV 2.0, amivel a magyar adóhivatal az EU legversenyképesebb adóhivatalával válhat. A túlárazott, haveroknak leosztott állami beruházások és az EU-s források üzemszerű herdálásának földjén teljesen hitelesnek tűnik egy ilyen mondat.

Mindenesetre Tállai azt ígéri, hogy az adócsalást az online-rendszer megújításainak köszönhetően a hivatal „valós időben, azonnal észleli” majd, és gátat szabhat az illegális vagyonkiemelésnek. Tállai arra is kitért, hogy Magyarország a feketegazdaság elleni küzdelemben az élen jár, a NAV kettő pont nullával pedig harmadával csökkenhet az adórés – öt év múlva.

„A NAV 2.0 a biztosíték arra, hogy a tisztességes adófizetők élete minél egyszerűbb, viszont a csalárd, adóelkerülő vállalkozók esélyei az államkasszával szemben minél alacsonyabbak lesznek” – mondja Tállai, miközben a kormány azon ügyeskedik, hogy egyes cégeknek egyáltalán ne kelljen adót fizetniük.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?