Tavasszal választás lesz, Orbán erőforrást lát a cigányokban

  • narancs.hu
  • 2018. január 20.

Belpol

Nocsak.

A kormány erőforrást, nem pedig áldozatot lát a magyarországi roma közösségben – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóján a Magyar Tudományos Akadémián.

"Nézőpontunk szerint a romák nem segélyen, tehát más adófizetők pénzén tengődő, magatehetetlen kisebbség (...), hanem olyan magyar állampolgárokról beszélünk, akiknek élhető jövőt, lehetőséget tudunk adni itt, a szülőföldjükön" – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy Magyarországon ma csak két útja van a felemelkedésnek: a munka és a tanulás, ha pedig a kettő összekapcsolódik, az külön szerencse.

Az elmúlt 8 évben, mondjuk nem úgy tűnt, hogy egy kicsit is számítana a roma kisebbség a kormánynak. Csak hogy egyetlen érvet említsünk: még mindig Farkas Flórián a romaügyi miniszteri biztos.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?