Vétó! Vétó! – Hatalmas tömeg tüntet Orbánék új törvénye ellen

  • Gera Márton
  • 2017. április 9.

Belpol

Vajon Áder János is hallja?

A Várkert Bazár előtt elsőként Berg Dániel, a CEU diákja mondott beszédet. Szerinte Áder János most megmutathatja, hogy nemcsak politikus, nemcsak pártkatona, hanem közszolga és államférfi. Berg ezzel zárta szónoklatát: Tegyük szabaddá az oktatást, tegyük szabaddá Magyarországot!

false

 

Fotó: Narancs

Utána a Tanítanék képviselői, Törley Katalin, Sulyok Blanka, Diószegi Nóra és Czégány Szandra szólalt fel: „Mi most itt a nőügyekkel fogunk foglalkozni, amivel Orbán Viktor nem hajlandó foglalkozni” – mondták, de beszéltek arról is, hogy mennyire kártékony a kormány oktatást ellehetetlenítő politikája. Diószegi Nóra a menekültekért is szót emelt, akiket ma üldöznek Magyarországon.

false

 

Fotó: Narancs

A tömeg ezután elindult a Kossuth térre, a Lánchídhoz érve azt skandálták:

Vétózd meg, János!

Tudósítónk szerint 17.45-kor Pesten, az InterContinental előtt volt a menet eleje, a vége viszont még el sem indult a Várkert Bazár elől.

false

 

Fotó: Narancs

A Kossuth téren ugyanekkor kb. 250 rendőr állt sorfalat a Parlament előtt, a rohamrendőrök a Nádor utcánál gyülekeznek.

false

 

Fotó: Pálos Máté

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?