Vonulásba kezdtek a Margit hidat elfoglaló tüntetők

  • narancs.hu
  • 2022. július 18.

Belpol

Először a Nyugati térre indultak, de tovább mentek a Deák térre, majd az Astoria felé. Ezt követően a demonstrálók az Erzsébet hidat vették célba.

A reggel a Margit híd elfoglalásával kezdődő tüntetés résztvetőinek nagyobb része fél 10-10 óra körül vonulásba kezdett.

A Margit híd elhagyását követően azonban, a tömeg elindult a Szent István körúton a Nyugati térre, majd onnan az Oktogonhoz mentek, ezt követően az Andrássy úton a Deák térre, majd az Astoriához. A tüntetők mint múlt héten, most is új helyszínként Erzsébet hidat vették célba.

 
Fotó: Palágyi Barbara

 
Fotó: Palágyi Barbara

 
Fotó: Palágyi Barbara

 
Fotó: Palágyi Barbara

 
Fotó: Palágyi Barbara

Mindeközben a rendőrség felvonult a Margit hídnál, és közölték a tüntetőkkel, hogy szabálysértést követnek el, hagyják el a hidat. A felszólítást követően a rendőrök megkezdték a Margit hidat még mindig lezáró tüntetők kiszorítását a hídról.

Bár az Erzsébet híd felé tartó tüntetők elértek a Ferenciek teréig, visszafordultak. A tömeg a Kossuth térnél megállva aztán piknikezésbe kezdett. Három pontos petíciót lehetett aláírni, amit a miniszterelnöknek címeztek.

  • "Tervezzék újra a „rezsicsökkentés-csökkentést”!
  • Tolják el a kata módosításának bevezetését januárra!
  • Tervezzék újra a kata módosítását!"

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk