Gyárfás Tamás az utolsó szó jogán: Semmi közöm Fenyő halálához, ami az én életemet is tönkretette

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. január 30.

Bűn

Szívesen állítaná, hogy ártatlan, de szerinte ez úgy hangzana, mintha védekeznie kellene

Nincs köze Fenyő János médiavállalkozó halálához, és reménykedik, hogy ez bebizonyosodott a csaknem négy éve tartó büntetőperben – mondta kedden a Fővárosi Törvényszéken az utolsó szó jogán az ügyben felbujtóként emberöléssel vádolt Gyárfás Tamás.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a tárgyalást egy közjáték előzte meg: a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia elfogultsággal vádolta meg a bírót, akit egy pohár kávéval leöntött a folyosón. Portik Tamás fiát a rendőrök az V. kerületi kapitányságra vezették át, ahol a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai kihallgatták, a történtek után hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A Fenyő-gyilkosság ügyében eredetileg tavaly novemberben hirdetett volna ítéletet a Fővárosi Törvényszék, de az ügyben Gyárfás Tamáshoz hasonlóan ugyancsak felbujtással vádolt Portik Tamás akkor jelezte: meghatalmazott védőjével felbontotta a szerződését, az új, kirendelt védő pedig több hónapnyi felkészülési időt kért a bíróságtól, hogy érdemben elkészíthesse a perbeszédét. Portik a múlt héten ez utóbbi védőtől is megvált, majd egy korábbival, Vincze Tamással folytatódott volna az eljárás, de a keddi tárgyalás elején mindketten jelezték: nem kívánnak tovább együttműködni.

Az ügyészség szerint a vádlott azért válik meg folyamatosan a védőitől, hogy ezzel hátráltassa az eljárást.

A bíróság végül módosította a hasonló ügyekben szokásos permenetet, így Gyárfás Tamás beszélhetett az utolsó szó jogán. Az egykori tévés producer egyebek mellett elmondta: szívesen állítaná, hogy ártatlan, de szerinte ez úgy hangzana, mintha védekeznie kellene. Hozzátette, szerinte nem csupán tagadta a vádakat a büntetőperben, hanem sikerült azokat tételesen megcáfolnia, és

nincs tudomása arról, hogy Fenyő János megölésére megbízást adott volna valaki, egykori riválisa halála azonban az ő életét is tönkretette.

Gyárfás Tamás felmentését kérte és reményét fejezte ki, hogy a Fővárosi Törvényszék későbbi ítélete helyreállítja majd a becsületét. A bíróság Portik Tamás számára is felajánlotta az utolsó szó lehetőségét, ő azonban jelezte, hogy felszólalása többnapos lesz, így azt a szerdán folytatódó tárgyaláson kezdi el. Portik azt is bejelentette, hogy egy újabb – immár az ebben az ügyében nyolcadik – védővel is tárgyalt a folytatásról, de a megbízás tényét nem tudta dokumentummal igazolni.

(Gyárfás Tamás a Fővárosi Törvényszék épületében 2020. február 11-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk