Kávéval öntötte le a bírót Portik Tamás fia a tárgyalás előtt

  • narancs.hu
  • 2024. január 30.

Bűn

Hivatalos személy elleni erőszak miatt indult nyomozás.

Kedden folytatódott Gyárfás Tamás és Portik Tamás régóta húzódó gyilkossági pere, a tárgyalás kezdése azonban csúszott, mert Portik Tamás fia, Portik T. megjelent a bíróságon, hogy beszéljen a bíróval, és jelezte Dr. Póta Péternek, hogy szerinte igazságtalanul bánnak az apjával – írja a Telex.

A bíró elutasította, hogy beszéljen vele, helyette többször kérte Portik fiától, hogy engedje őt be a terembe, vagy hívni fogja a biztonságiakat.

„Hívja nyugodtan” – válaszolta erre Portik fia, majd leöntötte a bírót egy pohár hideg kávéval.

A tárgyalás ezek után addig nem kezdődött el, amíg ki nem érkeztek ki a rendőrök, akik az ügy miatt előállították Portik Tamás fiát. A védőbeszédek miatt tartott tárgyalást – az elsőfokú ítéletet megelőző egyik utolsó lépcsőt – legutóbb tavaly novemberről halasztották el idénre, ekkor ugyanis Portik Tamás ismét új ügyvédet kért. Az új ügyvédtől Portik időközben szintén megvált, a keddi tárgyalásra ezért korábbi ügyvédjét, Vincze Tamást bízták meg a védelmére – Portik és Vincze szerint jogszabályba ütközően.

A lap emlékeztetett, Vincze Tamást tavaly februárban rúgta ki Portik, és a mostani konfliktus is ebből fakadt, mivel Portik fia és Portik is igazságtalannak tartotta, hogy Vinczét bízták meg az üggyel. Portik ezért azt kérte, hogy az ügyvédi kamara rendeljen ki neki egy új ügyvédet, akinek felkészülési időt adnak, továbbá jelezte azt is, hogy elfogultnak tartja a bírót azután, hogy a rendőrség intézkedett a kávés ügyben. A bíró jelezte, hogy Portik már az ügy előtt indított ellene egy elfogultsági eljárást, ám ezt január 9-én elutasították, és továbbra is elfogulatlannak érzi magát. A bíró az új ügyvéd kirendelésére irányuló kérést is elutasította, mivel az az eljárás további elhúzódását jelentené.

A Magyar Nemzet nem sokkal később arról írt, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint hivatalos személy elleni erőszak miatt rendeltek el nyomozást azután, hogy Portik fia kávét öntött a bíróra. A lap szerint Portik fiát kedd délután kihallgatták.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.