Újpesti képviselő bántalmazhatta az egyik legismertebb Youtube-os tartalomgyártót

  • narancs.hu
  • 2024. március 28.

Bűn

Az egykori jobbikos Szabó Balázs egy kocsmában csinált valamit, amiről ő azt állítja, nem történt meg.

A Jólvanezígy nevű nagyon népszerű Youtube-csatorna egyik készítője és műsorvezetője, Szabó Márton „Csoki” azt állítja egy videójában,hogy a kedd esti Magyarország-Koszovó focimeccs után az újpesti önkormányzat képviselője, Szabó Balázs egy kocsmában verte meg őt a Puskás Aréna közelében.

 
Szabó Balázs 

A férfi szerint épp a vécéből jött ki, amikor bemutatkozott neki Szabó.  „Nyújtottam volna a kezem, hogy köszönjek neki, de nem fogott velem kezet, hanem elkezdett csépelni.” Elmondása szerint a „nagy izgalomra megivott még egy sört”, majd hajnalban vallomást tett a közeli rendőrségen, ami után kórházba is ment. A tartalomgyártó szerint a történteknek több szemtanúja is volt, akiket a rendőrség szintén kihallgatott.

Szabó szerint viszont  „teljesen abszurd és életszerűtlen, amit Csoki állít a videóban”. Szerinte egyáltalán nem történt erőszak a meccs után. „Sajnos” – tette hozzá a Telexnek, hozzátéve. Azt is írta, hogy őt nem kereste meg a rendőrség.

A balhé abból lett, hogy a Youtube-csatorna készítői orosz kémnek, orosz ügynöknek és elítélt bűnözőnek hívták Szabót, aki emiatt pert is indított és helyreigazítási kérelmet is kért, de ennek nem tettek eleget. Szabó a Telex megkeresésére azt válaszolta, jelenleg magánvádas büntetőügyként van folyamatban az eset.

 „Természetesen ezek a legújabb állításai is ebbe a sorba tartoznak. Meglátásom szerint semmi másról nem szól ez a történet, mint hogy Csoki magát áldozati pózban feltüntetve próbálja meg elérni azt, hogy az ellene folyó büntetőeljárást szüntessem meg, és vonjam vissza az ellene (pontosabban mindkettőjük ellen) indított keresetet”

– tette hozzá Szabó Balázs.

A magyar lelátókról is jól ismert politikus 2021-ig a Jobbik tagja volt, de a pártból azért tették ki, mert 2021-ben oroszokhoz köthető pénzen ment Afrikába választási megfigyelőnek.

A BRFK közlése szerint a rendőrkapitányság a feljelentés alapján garázdaság vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Hozzátették, a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a sértett könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?