Feljelentett egy alapítványt a Magyar Idők, máris vizsgálat indult

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 13.

Fekete Lyuk

Az MNB semmilyen politikai célzatú, illetve migránstámogató kampányt nem támogat.

Migránsimogató akciók állami támogatással - ezzel a címmel jelent meg Szakács Árpád Kinek a kulturális diktatúrája? cikksorozatának legújabb része a Magyar Időkben, melyben a szerző most a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott „balliberális produkciókat” pécézte ki, amelyek szerinte kizárólag migránspropagandára költik a közpénzt.

„Amíg a kormány emberfeletti erővel küzd a migránsok távol tartása érdekében, addig a képzőművészek tekintélyes része Soros György kottája alapján azt szeretné elérni, hogy minél több afrikai éljen Magyarországon, lehetőleg minél előbb. Ezzel kapcsolatban győzködik az állampolgárokat, migránspárti programokat szerveznek, természetesen állami és önkormányzati forrásból.” – olvasható a Magyar Idők cikkében.

Különösen nagy figyelmet szentel a cikk szerzője a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatójának, Gulyás Gábornak és leginkább a hozzá köthető Art Capitalnak.

Bár az intézmény művészeti munkássága nem kerül górcső alá, a szerző valami súlyos aránytévesztés folytán végül arra a következtetésre jut, hogy Gulyás intézményei hatalmas erőfeszítéseket tesznek, hogy „az átlagember is megértse, fontos lenne, ha afrikai lenne a szomszédja, és a migráció jó dolog”.

Szakács szerint mindez azért is felháborító, mert a Magyar Nemzeti Bank tavaly is és idén is támogatta 30 millió forinttal az intézményt.

Alig telt el néhány óra, s a Magyar Nemzeti Bank azonnali vizsgálatot indított az Art Capital Alapítvány ellen, hogy kiderítse a szerződésben meghatározott célra használta-e fel a banktól kapott támogatást a szervezet. Mint írják az MNB semmilyen politikai célzatú, illetve migránstámogató kampányt nem támogat.”

Szóval, kinek is a kulturális diktatúrája ez?

(via Mérce)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?