Itt a vég? Csintalan Sándor bejelentkezett az MSZP elnökének

  • narancs.hu
  • 2017. október 5.

Fekete Lyuk

A volt Fidesz-tag mentené meg a Magyar Szocialista Pártot.

Visszalépne az MSZP-be Csintalan Sándor, aki a hvg.hu-nak adott csütörtöki interjújában beszélt arról, hogy már felvette a kapcsolatot a párttal: „Vagy fölvesznek, vagy nem, de úgy gondolom, fel tudom ajánlani a fantáziámat és képességeimet arra, hogy egy évre megcsináljam a céget”. Majd Csintalan megjegyezte, a „megcsinálás” azt is jelenti, hogy egy évre elvállalná a pártelnökséget:

„Sőt, mi több, ezennel bejelentkezem a pártelnökségre.”

Csintalan volt már MSZP-s, a szocialisták országgyűlési képviselőjeként parlamenti mandátumhoz is jutott, majd egy időre átpártolt a Fideszhez, jelenleg pedig a Hír Tv-nél dolgozik. Elmondása szerint már közölte a szándékát Molnár Gyula szocialista pártelnökkel, akiről Csintalan Sándor úgy nyilatkozott: „Tudnék vele dolgozni, 30 éve ismerem, meg a többieket is. Egyszerűen ennek a pártnak vissza kell adni a lelkét és az ethoszát. Ők elfelejtették ezt, és nem tudják, hogy kell visszaadni.”

A Simicska Lajossal bizalmi viszonyban lévő műsorvezető azt is elmondta, hogy kerekasztal-tárgyalásokat kezdeményez, ahol szerinte ott a helye a Jobbiknak is.

Frissítés: Az MSZP gyorsan reagált Csintalan bejelentésére, rövid, de egyértelmű a válaszuk: „Csintalan Sándor olyan pártok felett álló közkincs, akit egy párt sem sajátíthat ki saját maga számára. Mi sem tesszük.”

A Botka-eset tanulságai – Hogyan lehet és hogyan nem lehet győzni az ellenzéki oldalon?

Nagyon úgy fest, hogy a 2013-ra emlékeztető 2017 után egy 2014-hez hasonlatos 2018 elé nézünk. Botka László visszalépésének okait vizsgálva többen is megállapították, hogy a szegedi polgármester stratégiája alapvetően elhibázott volt – de hogy miben is volt a hiba, arról már megoszlanak a vélemények.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?