Kegyeleti park és temetkezési múzeum épül Kisteleken százmillióért

  • narancs.hu
  • 2018. március 3.

Fekete Lyuk

Az MTI 100 ezernek nézte a 100 milliót, jól hangzott, de nem igaz.

Kárpát-medencei kegyeleti parkot és temetkezési múzeumot alakítanak ki Kisteleken.

És bár az MTI mai közlése szerint csupán 100 ezer forint pályázati támogatásból jön létre a projekt (ezt a képtelenséget vette át eddig mindenki), a valóság az, hogy az önkormányzati közlemény szerint az a százezer 100 millió.

Már épp leírtuk, hogy ez nem az projekt lesz, amire egy zsák pénzt összelapátoltak, hogy létrehozzanak valamit, amit aztán a kutya se látogat – és hát, de.

A projekt célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a Kárpát-medencében élő népekre, etnikai csoportokra, a különböző tájegységek lakóira jellemző sírokat, sírjeleket és sírépítményeket, áttekintést nyújtva történeti és néprajzi összefüggéseikről. A száz négyzetméteres látogatóközpont interaktív elemekkel is várja majd látogatóit – nem egészen világos, ezt hogy kell elképzelni ebben az esetben… A szabadtéri színpad pedig történelmi színjátékok helyszíne lesz.

Az elkészült objektum várhatóan 2019. év elejétől lesz látogatható.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?