Matolcsy embere lenyűgözőt alakított: egyetlen feltett kérdésre sem adott normális választ!

  • narancs.hu
  • 2016. május 2.

Fekete Lyuk

Csak most olvastuk, mit hordott össze a jegybankelnök kis pártfogoltja.

A Magyar Nemzeti Bank gazdaságstratégiáért és tervezésért felelős ügyvezető igazgatója, az eredetileg geográfus végzettségű Csizmadia Norbert nemcsak a mostanában annyit emlegetett Matolcsy-alapítványok egyikének, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnak a kuratóriumi elnöke, de az alapítványok által hatalmas pénzekkel dotált Kecskeméti Főiskola konzisztóriumi elnöke és a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. igazgatósági tagja is.

Csizmadia Norbert bemutat

Csizmadia Norbert bemutat

Fotó: MTI

Legalábbis ez derült ki a hiros.hu minapi anyagából, ami a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola egyesülésével létrejövő új egyetemet, illetve azt a bizonyos Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.-t szerette volna bemutatni. A portál jó szándéka felől semmi kétségünk, ám azzal, hogy Csizmadiát kérték meg, hogy válaszoljon ezzel kapcsolatos kérdéseikre, valami egészen mást sikerült közkinccsé tenniük.

Íme, a kedvenc kérdésünk és válaszunk, de az egész interjút érdemes elolvasni: mondatok vannak benne, alanyok és állítmányok, de ennek ellenére semmit nem fognak megtudni a leendő egyetemről, meg másról sem.

– Személyesen ön milyen módon vesz részt a beruházásban, illetve az egyetem későbbi működésének előkészítésében, megalapozásában?

– Egyetemi konzisztóriumi tagként és a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. igazgatósági tagjaként is kiemelném, hogy Kecskemét egy nagyon fontos nemzetstratégiai központ. Gondoljunk csak a hagyományaira, a szecesszióra, vagy éppen Kodály Zoltánra, a magyar animáció központjára, a Mercedes-beruházásra, a jól működő helyi vállalkozásokra. Egy új egyetem létrehozása rendkívül fontos dolog. Ma azt látjuk a városversenyben, hogy gazdaságilag erős, élhető, dinamikusan fejlődő városoké a jövő, ahol pedig egyetemi központ van, az még jobban segíti a város fejlődését.

Figyelmébe ajánljuk