Mégis koncertezik az Omega – És a munkavédelmi előírások?

  • narancs.hu
  • 2014. július 23.

Fekete Lyuk

Koncertezni kényszerítik az Omega sérült tagjait?

Köztudott, hogy egy taxis megverte az Omega együttes két tagját a hétvégén, „Benkőnek a jobb keze megsérült. Még nem tudja, hogy az ínszalagoknak esett-e bajuk, tudja-e használni rendesen az ujjait, mindenesetre most mankóval jár, mert a lába is megsebesült, míg Debreceninek a keze zúzódott meg, és betört az orra” – írta a verekedés (verés) után Blikk, a zenekar menedzsere azonban úgy nyilatkozott a heol.hu-nak, hogy a szerencsétlen eset ellenére sem marad el az Omega szombati, gyöngyösi koncertje, amivel a város alapításának 680. évfordulóját ünneplik.

Minden elismerésünk az áldozatkész zenészeké, ám nem kellene valamelyest a munkavédelmet is szem előtt tartani? Benkő 71, Debreczeni 66 éves, nem kell ahhoz üzemorvosnak lenni, hogy megállapítsuk, a náluk edzettebb, fiatalabb zenészek sem biztos, hogy teljes értékű produkciót tudnának nyújtani ilyen sérülésekkel.

Mert azt el sem tudjuk képzelni, hogy az ilyen legendás figurák csupán biodíszletként szerepelnének saját fellépésükön, és legfeljebb annyi dolguk akad, hogy némi ritmikus mozdulat (például fejrázás) mellett olykor a „play” vagy a „stop” gombot megnyomják, illetve koncert után a pénztárhoz fáradjanak.

Figyelmébe ajánljuk