Fenyeget a CÖF-CÖKA: nagyon érik a Békemenet

  • narancs.hu
  • 2018. január 20.

Fekete Lyuk

"Talán örökre eldőlhet Magyarország sorsa."

Ünnepelt a CÖF-CÖKA pénteken: kiosztották a Szellemi honvédelemért díjakat. A kitüntetést a lengyel Gazeta Polska Klubok képviseletében a szervezet elnöke, Ryszard Kapuscinski, Lengyel Attila, a Civil Összefogás Fórum Miskolc Klub vezetője és Barsi Balázs ferences szerzetes vehette át.

Ez eddig kevésbé érdekes, de a díjátadón jó ürügy volt a Fidesz tagjainak és álciviljeinek arra, hogy közreadják legfontosabb aktuális gondolataikat.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt mondta, hogy Magyarország és Európa sokat köszönhet a szellemi honvédőknek. Az államtitkár szerint ha a szellemi honvédők aktívabbak lettek volna az elmúlt száz évben, távol tarthatták volna az országot a katasztrofális területveszteséggel végződő első világháborútól, a második világháborúban bekövetkező német megszállástól, majd a kommunizmustól.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy a szellemi honvédelem soha nem volt fontosabb, mint ma, amikor a honvédők azokkal állnak szemben, akik az Európai Uniót a népek olvasztótégelyévé akarják alakítani. "Ma az a tét, hogy a globalizáció legyőzi-e a nemzetállamot, ugyanis az országgyűlési választás közeledtével az ellenzékből lett ellenségek újra szervezkednek, és a Soros-féle pénzhatalmasok a világuralom megszerzésére törnek." Csizmadia szerint ebben a helyzetben a 2018-as választás évtizedekre kijelöli a nemzet sorsát, megakadályozhatja, hogy teret nyerjen az ultraliberalizmus, amelynek vezére Soros György.

A találkozót videóüzenetben köszöntötte Bayer Zsolt, aki szerint 2018-ban újra sorsdöntő időszakban kerül sor a választásra, amelynek nyomán talán örökre eldőlhet Magyarország sorsa. A közép-európai ellenállás vezető ereje Magyarország, a magyar kormány és a magyar miniszterelnök.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője ehhez képest arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a határon túli magyarok választójogának megvonására vonatkozó aláírásgyűjtésével alapjogot sért, ezért alkotmányellenes a kezdeményezése.

Stefka István, a pestisracok.hu portál lapigazgatója, a Békemenetek egyik szervezője közölte: érik a Békemenet, mert "addig rángatják az oroszlán bajszát, amíg el nem indul". Stefka vélekedése szerint külföldi ultraliberálisok szövetkeztek magyarországi kiszolgálóikkal, az "ötödik hadoszloppal", hogy illegitimálják az országgyűlési választást.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?