Orbán Viktor után egy másik fideszest is rommá büntettek, mert óvodásokkal kampányolt

  • narancs.hu
  • 2018. március 31.

Fekete Lyuk

Simonka Györgynek 690 ezer forint büntetést kell fizetnie. A ferencvárosi önkormányzat ennél is rosszabbul járt.

A 24.hu információi szerint a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) megváltoztatta a korábbi ítéletét, és megbüntette Simonka György fideszes képviselőt, aki korábban egy óvodában gyerekekkel kampányolt, majd arról képeket is feltöltött a Facebookra. Az NVB 690 ezer forintra büntette a politikust, és kötelezte arra, hogy az óvodában készített fényképfelvételeket tüntesse el Facebook-oldaláról.

Azt már a Hír TV írta meg, hogy a ferencvárosi önkormányzat azért fizethet 1,3 millió forintnyi bírságot, mert Hollik Istvánt túltolták a helyi újságban. A kereszténydemokrata politikus aránytalanul sokat szerepelt a lapban, amiért a Nemzeti Választási Bizottság bírságolt.

Nemrég Orbán Vitkort is megbüntették, a Nemzeti Választási Bizottság besokallt attól, hogy többször is úgy kampányolt gyerekek körében, hogy ehhez az érintett szülők nem járultak hozzá. Az NVB ezért elmarasztalta a miniszterelnököt, és 350 ezer forintos bírságot szabott ki rá. Ez eddig nem hatotta meg különösebben a miniszterelnököt, hiszen az egyik videó, amelyen gyerekekkel szerepelt, szombaton még mindig elérhető volt a Facebook-oldalán.

Simonka György óvodások között nyomul, magát reklámozza a gyerekeknek szánt ajándékon

Egy rajzpályázat fővédnöke volt. Még az egyik adventi rajzpályázat fővédnöke volt Simonka György dél-békési országgyűlési képviselő, aki legutóbb akkor vétette észre magát, mikor költségvetési csalás miatt indult ellene vizsgálat, így lényegében az egész ország megismerhette jól megtermett családi céghálóját.

Figyelmébe ajánljuk