Kényszerkezelés a vadparasztnak – Illemórára kötelezik a focikapitányt

  • narancs.hu
  • 2014. május 20.

Fekete Lyuk

A kommunikációs tréninget követően úgy fogja megmagyarázni a magyar válogatott szégyenteljes vereségeit, hogy utána olyan büszkék leszünk focistáinkra, mint a spanyolok, a németek vagy a brazilok az övéikre.

„Pintér Attila jól nyilatkozik, hiszen mindig őszintén beszél, a stílusán pedig kommunikációs tréninggel kíván segíteni az MLSZ” – mondta Csányi Sándor, a szövetség elnöke a délelőtt kezdődött küldöttgyűlésen, és ez jó hír. Hiszen egy tehetség, ha megfelelő kezekbe kerül, akkor válhat igazán klasszissá. Reméljük, hogy a „jól nyilatkozó” Pintér Attila a kommunikációs tréninget követően úgy fogja megmagyarázni a magyar válogatott gyalázatos vereségeit, hogy utána olyan büszkék leszünk focistáinkra, mint a spanyolok, a németek vagy a brazilok az övéikre.

Már csak az a kérdés, hogy ki lesz a tanára? Hoppál Péter? Szijjártó Péter? Selmeczi Gabriella? Vagy talán az a személy, aki minden kétséget kizáróan a legalkalmasabb lenne a szövetségi kapitányi posztra, csak más elfoglaltságai miatt nincs rá ideje?

Mindenesetre Pintér már Csányi bejelentése előtt szorgalmasan gyakorolt – szigorúan civilben. Május 11-én rendezték meg az Albert Kupa elnevezésű gyerek-labdarúgótorna döntőjét, ahová Pintér szülőként, szurkolóként érkezett, mivel kisfia a Győri ETO U9-es csapatában játszik. Az ultrasliberi.hu tudósítása szerint „a Fradi–ETO elődöntő előtt többek által jól hallhatóan tett egy olyan megjegyzést, hogy »na, a Fradival játszunk, tuti fel fog borulni a pálya, ha a bírón múlik«, majd amikor a Fradi 0-2-ről kiegyenlített (két szabályos góllal), a szülők közül lerohant a dombról (ahol az olimpiai bajnokok szobrai vannak a népligeti centrumban), be a pálya mellé (oda már senki nem mehetett, le volt zárva a civilek elől), majd a félpályánál bement a játéktérre, és a gyerekek és mindenki füle hallatára reklamálni, csalózni, majd faszszopózni (sic!) kezdett a bírónak”. A folytatásban „mint egy idegbeteg, teljesen kikelt magából, aztán amikor a fradisták a pálya túlsó, »nyilvános« feléről elkezdtek bekiabálni neki, hogy mit keres bent, ő is egy szülő, takarodjon ki a pályáról, elkezdett mutogatni és kifelé biccentgetni a fejével, hogy »mi van, odamenjek?«”

Pintér Attila végül „nem ment oda”. Kommunikációs tréningre megy.

Addig nézegessék ezt a régi felvételt, ilyen volt a szövetségi kapitány aktív játékos korában. Ha nem tévedünk, akkori hajviselete is egyfajta kommunikáció volt: „Futásban, fejelésben nem zavar, mégis divatos.”

false

 

Figyelmébe ajánljuk