Szüret extra: Így magyarázta el a Fradi kapusa a tegnapi szuperblamázst

  • narancs.hu
  • 2016. július 21.

Fekete Lyuk

Mezey Gyuri bácsi se mondhatta volna szebben.

Az FTC tegnap akkorát égett az albán Partizani Tirana ellen a Bajnokok Ligája elő-előselejtezőben, hogy a fal adta a másikat. Ráadásul a friss igazolású Oliver Hüsing akkora öngólt rúgott, hogy most ezen röhög a fél világ. Csüggedni azonban kár, Dibusz Dénesnek, a Fradi kapusának sikerült megmagyaráznia a blamázst.

Pontokba szedtük, amit az M4-nek mondott:

1. Viszonylag korán vezetést szereztünk, nem tudtunk olyan nyugodtan játszani, ahogyan kellett volna. Lehet, hogy minket zavart meg a vezető gól, bár ennek nem kéne, hogy oka legyen.

2. Szerencsétlen öngólt rúgtunk.

3. Később voltak lehetőségeink, de nem tudtuk őket kihasználni.

4. Az egyenlítés után az albán csapat csak a védekezésre koncentrált, arra számított, hogy kontrából eredményes lehet, vagy a büntető párbajban kivívja a továbbjutást.

5. Sajnos, az utóbbi sikerült neki.

6. Nem tudom, miért történt.

Mi ebből a tanulság?

7. Vissza kell nyernünk a szurkolók bizalmát. Megy tovább az élet, szombaton jön a Honvéd, nyerni kell.

Nem ismerős ez valahonnan? Nem ugyanezt halljuk vagy 30 éve mindenféle mesterektől, mágusoktól, csodacsatároktól? Úgyhogy ha valakinek illúziói lettek volna a magyar válogatott Eb-szereplése után, netán elhitte, hogy Magyarország „felkerült ismét a futballtérképre”, nos azoknak üzenjük a jó Dibusszal, hogy nem.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?